Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

Belvédère J2: volledig voorbereid op de moderne werknemer

Schilt_Kantoor_Belvedere_Den_Bosch_196A2173_HR
De hoofdopdracht is inmiddels opgeleverd.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Schilt bedrijven, Ferry Verheij

24 oktober 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Aan de zuidelijke rand van het Paleiskwartier in Den Bosch staat het indrukwekkende kantoorpand Belvédère J2. Het multi-tenant gebouw, ontworpen door NOAHH, beschikt over twee hoofdingangen, flexibele plattegronden zonder dragende binnenwanden en grote glasoppervlakken en wordt volledig voorbereid op de (klimaat)wensen van de hedendaagse werknemer. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor de luchttechnische installaties van de Schilt bedrijven…

In een bouwteam met Bouwbedrijf van de Ven, Bouwgroep Moonen en opdrachtgever Hoppenbrouwers Techniek hebben Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek meegedacht in het ontwerp van de luchttechnische installatie. “Vervolgens hebben wij de productie, levering en montage van 2.777 m2 rechthoekig en 770 m1 rond kanaalwerk verzorgd. Hierbij hebben wij ook de luchttechnische componenten van marktleider TROX meegenomen, zoals de kleppensecties, brandkleppen, plafondroosters, overstroomroosters, brandwerende ventielen, deurroosters en afzuigrozetten”, vertelt projectleider Gerard Bos. “Ook stonden we in voor de montage van 477 plafondinductieunits, waarmee per ruimte een behaaglijk binnenklimaat gerealiseerd kan worden.”

Diverse uitdagingen

Tijdens dit project kwamen de Schilt bedrijven voor diverse uitdagingen te staan. Dit begon al in de ontwerpfase, vertelt Bos. “Om binnen het budget te blijven, hebben we in nauw overleg besloten om een verbeterde demping toe te passen na de luchtbehandelingskast. Hierdoor konden alle dempers na de volumeregelaars vervangen worden door slangen met een verbeterde geluiddemping en bleven we – met minder geluiddempers – binnen de gewenste geluidsnormen.” De montage vond deels plaats vanuit een open schacht en startte al voordat de bovenste verdiepingen gereed waren. “Bouwkundige randen op de plafondconstructies moesten de schachten zoveel mogelijk afschermen tegen regenwater. Maar ook zelf hebben we diverse maatregelen genomen om onze kanalen en componenten te beschermen.”

Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek hebben de productie, levering en montage van 2.777 m2 rechthoekig en 770 m1 rond kanaalwerk verzorgd.

Huurderswensen

De hoofdopdracht is inmiddels opgeleverd. “Op dit moment zijn we druk bezig met alle huurderswensen”, vertelt Bos. “Waar sommige huurders ervoor kiezen om hun indeling af te stemmen op het basis luchtkanalenontwerp, moet op andere verdiepingen het complete (hoofd)kanaalwerk gedemonteerd en omgelegd worden. Hierbij werken we van boven naar beneden. Om vertraagde materiaalleveringen te ondervangen, hebben we besloten om eerst de volumeregelaars op de reeds verhuurde verdiepingen van motoren te voorzien.” Eind oktober/begin november moeten de laatste werkzaamheden worden afgerond.

Hoppenbrouwers Techniek en de Schilt bedrijven zijn vertrouwde partners van elkaar. Naast Belvédère J2 bouwen beide bedrijven op dit moment ook aan zwembad De Vijfsprong in Rucphen en het Picnic distributiecentrum in Ridderkerk.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht