Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Belimo richt stichting op om de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen

Belimo richt stichting op om de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen

Met de oprichting van de “Belimo Climate Foundation” ondersteunt Belimo non-profit instellingen en niet-overheids-organisaties bij het verminderen van de CO2-uitstoot van hun gebouwen. Dit verhoogt het bewustzijn van de grote invloed die gebouwrenovaties hebben op het bereiken van klimaatdoelstellingen.

Als innovatie gedreven cleantech onderneming heeft Belimo zich tot doel gesteld haar uitstoot verder te verminderen. Vandaag compenseren de veldapparatuur van Belimo al 24 keer de CO2-uitstoot die tijdens de productie en werking wordt gegenereerd door besparingen in hun toepassing. Bovendien investeert Belimo voortdurend in projecten om haar eigen emissies te verminderen. Om de resterende emissies (volgens het GHG-protocol) te compenseren, heeft Belimo de “Belimo Climate Foundation” opgericht. Het doel van de Stichting is bij te dragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot van gebouwen en de samenleving bewust te maken van de grote hefboomwerking die gebouwrenovaties hebben met betrekking tot het bereiken van de klimaatdoelstellingen.

Met de oprichting van de Stichting zet Belimo consequent haar weg voort om de energie-efficiëntie te verhogen en de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen. “Via projecten die door de Foundation worden gefinancierd, kunnen we gebouwen op het gebied van klimaatinstallaties optimaliseren en zo de CO2-voetafdruk van de wereldwijde vastgoedportefeuille verminderen”, zegt Reto Wälchli, Managing Director van de Foundation. “De meeste mensen zijn zich niet bewust van de enorme invloed die de vastgoedsector heeft op het bereiken van klimaatdoelstellingen, en helaas is daar tot op heden veel te weinig aandacht aan besteed”, vervolgt Wälchli. “Met de ‘Belimo Climate Foundation’ willen we daar verandering in brengen.”

De stichting identificeert projecten voor het verhogen van de energie-efficiëntie in gebouwen van non-profitinstellingen en niet-overheids organisaties op het gebied van onderwijs, opleiding en gezondheid, en ondersteunt deze zowel financieel als adviserend tijdens de uitvoering. De nadruk ligt op de optimalisering van bestaande klimaatsystemen. Door dergelijke projecten uit te voeren en de medewerkers van Belimo er sterk bij te betrekken, wil men niet alleen de CO2-uitstoot verminderen, maar ook kennis overdragen en het bewustzijn van het potentieel voor energiebesparing in gebouwen vergroten.

Naast de jaarlijkse donaties van Belimo Automation AG zal de Linsi Foundation,grootaandeelhouder van Belimo Holding AG, ook aanzienlijke steun verlenen aan de “Belimo Climate Foundation”. De Stichting heeft geen winstoogmerk en is politiek en confessioneel neutraal. Zij beoogt geen winst te maken en streeft ook geen winstoogmerk of eigenbelang na. In overeenstemming met het additionaliteitsbeginsel worden alleen projecten gesteund die zonder de steun van de Stichting niet zouden kunnen worden gerealiseerd en die het algemeen belang dienen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.