Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Behalen Kiwa-keurmerk krijgt mooi vervolg
Delta Talent 200B Duplex ontharder met los zoutreservoir.

Behalen Kiwa-keurmerk krijgt mooi vervolg

Kalk in het leidingwater veroorzaakt niet alleen een nare aanslag op kranen, tegels en wanden, het kan ook leiden tot defecte apparatuur en hogere energierekeningen. Problemen die met de compacte, hydraulische waterontharders van Delta Water Softeners definitief tot het verleden behoren. Bovendien haalde het bedrijf als eerste fabrikant ooit het Kiwa-keurmerk. Een wapenfeit dat een mooi vervolg krijgt. Binnenkort namelijk zullen alle huishoudelijke ontharders van Delta Water Softeners dit prestigieuze keurmerk dragen.

Delta Talent 100BS ingebouwd in een meterkast.

De waterontharders van Delta Water Softeners zorgen voor zacht water en geven kalk geen kans. Het geheim zit ‘m in een gepatenteerde techniek, waarbij fijne harskorrels kalk effectief uit het leidingwater verwijderen. Is de capaciteit van de ontharder eenmaal benut, dan wordt de kalk geheel automatisch met behulp van pekelwater richting riool gespoeld. Zonder dat daar elektriciteit voor nodig is. “Slechts een kleine hoeveelheid zout en water volstaat”, zegt vertegenwoordiger Freek Wouters. “Het systeem is hydraulisch en werkt op druk van de waterleiding. Dat maakt deze toestellen zeer compact en gemakkelijk te installeren.”

Altijd een oplossing

De waterontharders van Delta Water Softeners bewijzen altijd en overal hun waarde. Speciaal voor huishoudelijke toepassingen biedt het bedrijf de Delta Talent lijn. Deze waterontharders passen in iedere woning en vrijwel elke meterkast. In de meeste gevallen worden ze in de nabijheid van de watermeter geplaatst, zodat elke kraan in huis voorzien kan worden van onthard leidingwater. “Het enige dat je nodig hebt, is een afvoer voor het spoelwater”, vervolgt Wouters. “De verbinding wordt gemaakt met behulp van een speciale slang met een doorsnede van 13 millimeter. Deze leveren we, net als een open afvoerstuk, standaard mee. De plaatsing van de waterontharder is vervolgens kinderspel. Je hoeft absoluut geen kennis van elektro te hebben om de apparatuur succesvol op de gewenste plek te krijgen. Dat geldt ook voor de Delta Ontario lijn, onze wateronthardingsoplossing voor de industrie. Deze apparatuur is qua werking, technologie en plaatsingsgemak gelijk aan de particuliere systemen. Wat anders is, is dat hier gebruik wordt gemaakt van meerdere units die in een parallelle opstelling de capaciteit van het systeem vergroten.”

Delta Talent 100BS Simplex met los zoutreservoir, uiterst compact en flexibel.

Service

Bij Delta Water Softeners gaan ze verder dan alleen het maken van een goed product. Ook op het gebied van service en advies presteert de onderneming maximaal. Wouters: “Zijn er vragen over een product of de plaatsing ervan, dan zijn onze vertegenwoordigers onze afnemers graag van dienst. Daarnaast vind je op www.delta-professional.nl de antwoorden op de meeste gestelde vragen van installateurs. En in het geval van onderhoud staan onze eigen technische mensen paraat. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt meten ze de hardheid van het water en wordt het apparaat eventueel bijgeregeld. Verder reinigen ze de harsen, vullen ze het zout bij en worden alle parameters gecheckt. We laten niets aan het toeval over.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.