Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Behaal winst met uw systeemwater 


Application-Photo-Passive-House-MB3-RV2_300dpi_439x293mm_C

Tekst | Spirotech

Beeld | Spirotech

2 november 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een goede systeemwaterkwaliteit is onmisbaar voor een optimaal functionerende installatie. Slecht systeemwater daarentegen kan leiden tot minder goede prestaties, storingen of zelfs het volledig uitvallen van een installatie. Zorg daarom altijd voor een goede systeemwaterkwaliteit!

De basis: drukbehoud

Is de druk van een installatie niet goed, dan zijn problemen onafwendbaar. Zorg daarom voor een juist ontwerp, installatie en onderhoud. Betrouwbaarheid is alleen mogelijk doorspecifiek op de behoeften afgestemde oplossingen, die juist zijn geïnstalleerd, afgeregeld en onderhouden.

Gassen

Gassen (lucht) in de installatie kunnen leiden tot storingen, een afname van de capaciteit en voortijdige slijtage. Daarom mag systeemwater zo weinig mogelijk opgelost gas bevatten, want dat kan onder bepaalde omstandigheden vrijkomen en problemen veroorzaken.

Vuil

Zowel voorafgaand aan de ingebruikname als daarna kan vuil in het systeem terechtkomen. Denk daarbij aan zand en laskorrels, maar ook aan kalkdeeltjes, magnetiet en andere corrosievormen. Deze deeltjes kunnen problemen veroorzaken, van storingen tot het volledig vastlopen van een installatie.

Waterkwaliteit

Blijven er problemen, ook al zijn druk, lucht en vuil gecontroleerd? Dan is het raadzaam om de watersamenstelling te analyseren. Bij grote verwarmings- en koelsystemen is het slim om dit sowieso met enige regelmaat te doen. Het water wordt dan onderzocht op een groot aantal fysische, chemische en microbiologische parameters.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht