Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Behaal winst met uw systeemwater
            


Behaal winst met uw systeemwater 


Een goede systeemwaterkwaliteit is onmisbaar voor een optimaal functionerende installatie. Slecht systeemwater daarentegen kan leiden tot minder goede prestaties, storingen of zelfs het volledig uitvallen van een installatie. Zorg daarom altijd voor een goede systeemwaterkwaliteit!

De basis: drukbehoud

Is de druk van een installatie niet goed, dan zijn problemen onafwendbaar. Zorg daarom voor een juist ontwerp, installatie en onderhoud. Betrouwbaarheid is alleen mogelijk doorspecifiek op de behoeften afgestemde oplossingen, die juist zijn geïnstalleerd, afgeregeld en onderhouden.

Gassen

Gassen (lucht) in de installatie kunnen leiden tot storingen, een afname van de capaciteit en voortijdige slijtage. Daarom mag systeemwater zo weinig mogelijk opgelost gas bevatten, want dat kan onder bepaalde omstandigheden vrijkomen en problemen veroorzaken.

Vuil

Zowel voorafgaand aan de ingebruikname als daarna kan vuil in het systeem terechtkomen. Denk daarbij aan zand en laskorrels, maar ook aan kalkdeeltjes, magnetiet en andere corrosievormen. Deze deeltjes kunnen problemen veroorzaken, van storingen tot het volledig vastlopen van een installatie.

Waterkwaliteit

Blijven er problemen, ook al zijn druk, lucht en vuil gecontroleerd? Dan is het raadzaam om de watersamenstelling te analyseren. Bij grote verwarmings- en koelsystemen is het slim om dit sowieso met enige regelmaat te doen. Het water wordt dan onderzocht op een groot aantal fysische, chemische en microbiologische parameters.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.