Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

bedrijfspresentatie | Linum Europe

Linum-AIR-ALIXO-GROUP-kopiëren

3 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

‘Het beste komt nu uit eigen keuken’

Installateurs in Nederland en België weten al hoe prettig het is om materialen voor HVAC-installaties online te kunnen bestellen. Met meer dan 20 jaar koploperschap zorgt Linum Europe ervoor dat bestellingen, klein of groot, snel en accuraat verzonden worden, naar magazijn of rechtstreeks naar de werkplek.

De klant treft in de E-shop bij Linum Europe louter materialen van de beste merken. Max Koorneef, sales manager Nederland bij het bedrijf, vertelt over twee eigen topmerken die men binnen de bedrijvengroep in het leven heeft geroepen: “Klanten vragen soms om specifieke oplossingen, waar andere merken niet in kunnen voorzien. Met onze expertise hebben we op basis van deze vragen uit de markt twee merken ontwikkeld die tegemoet komen aan hun behoeften.”

Linum EuropeAlixo dubbele dakdoorvoer.

Veilige en dichte dakdoorvoeren
“Onder het merk Alixo heeft ons R&D-team zelf dakdoorvoeren ontwikkeld”, vervolgt Koorneef zijn verhaal. “Dat behelst een volledig gamma voor leidingen naar units op platte daken. We spreken hier over een soort zwanenhals kapconstructie, veilig en waterdicht. Deze doorvoeren komen in drie varianten, te weten kunststof voor EPDM-daken, aluminium (zeer populair) voor o.a. geasfalteerde daken en een rvs-variant, die vooral hoge ogen gooit in omgevingen waar chemische resistentie nodig is. Denk bijvoorbeeld aan industriële toepassingen of aan de kust.”

Linum EuropeAlixo dakdoorvoer, zwanenhals kapconstructie.

HVAC-reiniging in optima forma
Niet alleen aan de buitenkant is gedacht, ook de binnenkant van de HVAC-installatie komt aan bod met de nieuwe Air Alixo reinigingsproducten. Koorneef: “Ook hiervoor geldt dat bestaande reinigingsmiddelen in de markt voor een deel van onze klanten niet toereikend waren. Het nieuwe merk Air Alixo omvat professionele, in eigen beheer ontwikkelde reinigingsmiddelen voor HVAC-doeleinden. Coil en omkasting worden met onze producten voor airco- en koelinstallaties professioneel en conform de EU-regelgeving gereinigd. Tevens leveren we onder de Air Alixo vlag een 100% biologisch afbreekbare condenser cleaner.”

Van distributeur naar producent
Met de eigen ontwikkeling van producten heeft de Linum bedrijvengroep haar rol verlegd van distributeur naar distributeur-producent. Een logische stap, meent Koorneef. “Het hebben van producten in eigen beheer betekent voor ons en voor de klant een stuk kostenefficiëntie. We vullen daarmee niches in die zijn ontstaan in het marktaanbod en helpen de klant om nog professioneler en projectmatiger te zijn.”  

Tekst Jan Mol    |    Beeld Linum Europe
Uitgelichte afbeelding: 
Product line-up van de Air Alixo reinigingsmiddelen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht