Elektriciteitskast KS Electronics
01:00
07-01-2016

Bedrijfspresentatie | Koopman International

Koopman International is een internationaal handelshuis met vestigingen in Europa, Azië en Amerika. Vanwege groeiontwikkeling wordt nu de laatste hand gelegd aan een kantoorruimte en drie showrooms voor de al bestaande vestiging in Amsterdam Noord. Elektra groothandel en paneelbouwer KS Electronics BV leverde en fabriceerde voor het project de hoofdverdeler inclusief de aansluiting op de transformator, de onderverdelers, bekabeling en aanverwante zaken.

Sommige projecten vragen hoge vermogens voor hun gebruik en functie. Zoals de nu bijna opgeleverde uitbreiding van de mondiaal en in non-food opererende logistieke onderneming Koopman International in Amsterdam Noord. Toch weer zeven stuks onderverdelers die zijn aangesloten op de eveneens door KS Electronics BV vervaardigde 1000A hoofdverdeler. Directeur Klaas Stobbe noemt de order niettemin ‘middelgroot, daarnaast echter opmerkelijk goed geregeld’. “Of een opdracht tot in de puntjes is uitgewerkt, is vaak afhankelijk van de gebruiker. Deze wist precies wat hij wilde, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten, waarvan de gebruikers nog niet bekend zijn. Want dan volgt vaak wijziging op wijziging.”

Brandveilig
KS Electronics BV verwierf de opdracht van elektrotechnisch installateur Blom uit Warmenhuizen. Niet voor het eerst, beide bedrijven werken vaker met elkaar. Het bijzondere aan deze order noemt Stobbe de in de verdeelkasten geplaatste automatische brandblussers met daaraan gekoppelde brandmelding. Want slechts één keer eerder werd iets dergelijks door het bedrijf vervaardigd. Stobbe: “Ik kan natuurlijk zeggen ‘onze verdelers zijn honderd procent brandveilig’, maar dat is een beetje flauw, want een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Deze opdrachtgever wil maximale veiligheid, dus inclusief een brandblussysteem voor de verdeelkasten.” Over maatwerk gesproken: ook deze keer werden zowel de hoofdverdeler als onderverdelers  klantspecifiek gemaakt. Met – behalve in de brandblusser – geïntegreerde domotica met KNX-sturing. Stobbe: “Ik weet, velen zeggen het, maar wij vervaardigen wat de opdrachtgever wil.”

Tekst: Sjoerd Meuleman Beeldmateriaal: KS Electronics

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

Vloerverwarming Thermaglas Nederland BV