Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bedrijfsgebouw dat voldoet aan de eisen van 2050
Het nieuwe energieneutrale gebouw van Different Doors in Budel.

Bedrijfsgebouw dat voldoet aan de eisen van 2050

Op het industrieterrein in Budel bouwt Different Doors, totaalaanbieder en specialist in garage- en voordeuren, een duurzaam gebouw dat zal voldoen aan de energie-eisen van 2050. CSB Installatietechniek voorziet er de gehele WTB-installatie volgens Design & Build, inclusief een HoCoSto seizoensbuffer.

“Het pand wordt volledig energieneutraal met WTW en het gebruik van duurzame materialen, maar het meest bijzonder is de energieopslag in de grond”, vertelt Patrick van Meijl, directeur bij CSB Installatietechniek. Dit wordt gedaan door middel van een HoCoSto thermische buffer. “Het bassin is 28 bij 10 meter en ligt een meter onder het peil. We slaan er 673 m3 water in op. Er zit een gelaagdheid in van tien tot maximaal negentig graden. Het bassin wordt geladen door de restwarmte van de zomer en wordt aangevuld met warmte opgewekt uit heatpipes. De buffer is gekoppeld aan de warmtepomp.”

Het systeem werkt als seizoensopslag, zodat er in de winter warmte aan kan worden onttrokken en in de zomer koude. Het is een nieuwe, gepatenteerde techniek die een grote investering vraagt. Het wordt dan ook gesubsidieerd uit Europese fondsen via Stimulus Programmamanagement. “Zonder subsidie zou dit niet te doen zijn, maar je krijgt er wel een fantastisch mooi project door. Het gebouw werd ontworpen door architectenbureau ZIJN en CSB Installatietechniek is een volledige partner binnen het project. Op voorhand zijn we geselecteerd om het volledige traject te doen van ontwerp tot uitvoering en inclusief het onderhoud voor de lange termijn”, aldus Van Meijl. De bedrijfshal is inmiddels opgeleverd. Naar verwachting is het kantoorgedeelte aan het begin van 2022 klaar.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.