Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Basisschool Neel, Roermond | Prominente aandacht voor luchtkwaliteit

Basisschool Neel, Roermond | Prominente aandacht voor luchtkwaliteit

Een schoolgebouw spreekt niet altijd tot de verbeelding. Er zijn er veel, maar soms springt er één uit die weet te verrassen of in dit geval: waarvoor je ogen te weinig hebt. Basisschool Neel in de Nederlandse wijk Maasniel in Roermond is daar een mooie illustratie van. Een zelden geziene, hedendaagse visie op architectuur met prominente aandacht voor de luchtkwaliteit doorbreekt de eentonigheid van schoolgebouwen en maakt van deze schoolaanbouw een waar huzarenstukje.

maasniel_03-kopieren

Toparchitectuur wordt niet enkel in grote steden neergepoot. Nu architecten en bouwheren meer dan ooit hun creativiteit de vrije loop laten gaan, rijzen ook in kleinere woonkernen markante, vooruitstrevende bouwwerken uit de grond. Met onder meer leslokalen, een bibliotheek en studieruimtes geeft dit volume, gebouwd aan een bestaand schoolgebouw in Maasniel, dan ook blijk van durf en originaliteit. Een echte smaakmaker dus in architectuur, maar met een duidelijke knipoog naar de natuur. Omdat een fris en gezond binnenklimaat voor elk kind en elke docent vanzelfsprekend zou moeten zijn, werd er resoluut gekozen om natuurlijk te ventileren, waarbij alle ruimtes voorzien worden van een continue toevoer van verse buitenlucht.

Ventilatieroosters met geïntegreerde doekzonwering

Duco ging aan de slag met de DucoTwin 120 ‘ZR’ en de TronicTwin 120 5 Pa, twee ventilatieroosters met geïntegreerde doekzonwering, om het binnenklimaat in de basisschool beheersbaar te houden. Dankzij de toepassing van deze twee ventilatieroosters wordt er niet enkel op natuurlijke wijze verse lucht toegevoerd. Beide roosters garanderen eveneens een optimaal evenwicht tussen voldoende daglicht, het bewaren van het zicht naar buiten toe en een efficiënte afscherming van de zonnestralen. Bovendien zorgen de roosters ook bij gesloten zonwering voor voldoende ventilatie. De eenvoudige plaatsing en het onderhoud van binnenuit zijn twee bijkomende sterke troeven.

Totaalconcept

Duco kan intussen bijna 30 jaar ervaring voorleggen op het gebied van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen en het is vanuit die jarenlange ervaring dat het bedrijf het DUCO at SCHOOL concept ontwikkelde. Met dit totaalconcept kan Duco – dankzij een slimme mix van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen – een gezonde leeromgeving garanderen waar het aangenaam vertoeven is en waarin iedereen op elk moment van de dag het maximale uit zichzelf kan halen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.