Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Basic Fit | Almelo

Basic Fit | Almelo

Ook de klimaatinstallatie is weer helemaal fit

Als er één plaats is waar een goed werkende klimaatinstallatie van belang is, dan is het wel in een fitnesscentrum. De verhitte lijven van de sporters snakken hier naar verkoeling. Zo ook bij Basic Fit in Almelo, waar men kampte met een defecte koeling. TGO Technische Installaties uit Hengelo doet het onderhoud aan de koel- en verwarmingsinstallaties van de Basic Fit vestigingen in Oost- en deels Noord-Nederland en werd in die hoedanigheid in Almelo geconfronteerd met een haperende koelinstallatie op het dak bij Basic Fit.

Basic fitExact op de juiste plaats, de hijsstroppen mogen los.

Om tot een gedegen oplossing te komen, schakelde men CIAT uit Almere in. Beide bedrijven kennen elkaar al langer en werken vaak samen om met de beste oplossing voor specifieke situaties te komen. We spreken met Werner Kamperman, projectleider beheer en onderhoud bij TGO en Theo van den Bosch, verkoopadviseur Noord Oost Nederland bij CIAT Nederland.

Maximale efficiëntie met minimale kosten
“De reden dat we de hulp van CIAT ingeroepen hebben, is dat men zeer flexibel is in het geven van adviezen en het meedenken in oplossingen”, opent Kamperman het gesprek. “Vanuit Basic Fit had men zelf gedacht aan het afsluiten van de koelinstallatie op het dak en over te gaan op het plaatsen van losse airco-units. Dit zou voor hen echter een enorme kostenpost betekenen en qua besturing zou dit een behoorlijke stap terug zijn geweest. Reden om te kijken dus naar een waardige vervanger voor de defecte koelunit.”

Basic fitMade in France: de gloednieuwe Aquaciat Power LDST 0750C zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Vanuit CIAT kwam het advies om een luchtgekoeld waterkoelaggregaat toe te passen. Van den Bosch: “Een belangrijk detail daarbij was het feit dat de zeven reeds aanwezige luchtbehandelingskasten gehandhaafd bleven, dit was de voorwaarde die TGO stelde. Uiteindelijk zijn we in goed overleg uitgekomen op het installeren van de Aquaciat Power LDST 0750C. Deze zorgt voor een koelvermogen van 204 kW, met een EER van 3,36 en een ESEER van 4,01. De koeling gaat van 12˚ input naar 6˚ output. Dit alles is goed voor een luchtcapaciteit van 65.750 m3/h. We hebben de extra low noise uitvoering gebruikt, die naar ISO 3744 standaard gemeten slechts 53 dB(a) produceert.”

Basic fitArjen Laarhuis van TGO bij de zojuist geïnstalleerde Aquaciat Power LDST 0750C.

Gebundelde expertise zorgt voor goede koeling van de spierbundels
Inmiddels maakt Basic Fit volop gebruik van de nieuwe oplossing, naar volle tevredenheid. Snel, goed en efficiënt samenwerken maakt de combinatie CIAT en TGO sterk. Beide bedrijven hebben dan ook de nodige expertise. Van den Bosch: “Een groot voordeel is dat CIAT in eigen beheer ontwikkelt en produceert, op twee locaties in Frankrijk. We kennen onze apparatuur door en door. Dat maakt het geven van het juiste advies makkelijk.” Daar voegt Kamperman aan toe: “TGO kan stoelen op 50 jaar ervaring, we vieren ons jubileum dit jaar. We zijn ingesteld op dienstverlening binnen de utiliteitssector.” Van den Bosch tot slot: “CIAT beschikt daarnaast over een complete servicedienst, waarmee we onze klanten maximaal ontzorgen. Zo ontstaan mooie samenwerkingen.”

Tekst Jan Mol    |    Beeld Theo van den Bosch
Uitgelichte afbeelding: 
Om het nieuwe luchtgekoelde waterkoelaggregaat op het dak te krijgen, werd groot materieel ingezet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.