Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Balansventilatie met zonering voor woontorens Kop Duin in Almere

Balansventilatie met zonering voor woontorens Kop Duin in Almere

DUIN is in enkele jaren uitgegroeid tot een unieke plek in Nederland waar wonen, werken en recreëren op één plek in harmonie samenkomen. Alle appartementen van de woontorens San Francisco en Sydney worden op hoog niveau afgewerkt met een complete keuken en badkamer, een eigen vaste parkeerplaats en diverse bergingen. Ook slimme vraaggestuurde balansventilatie mocht niet ontbreken.

Altijd vakantie. Dat is het motto van de woontorens San Francisco en Sydney. Niet alleen het uitzicht over het IJmeer zorgt voor dat gevoel, maar ook het duinlandschap dat het gebouw omringt én het feit dat je meteen op het strand staat zodra je het gebouw uitloopt. Je kunt hier altijd lekker uitwaaien, heerlijk sporten of met mooi weer ontspannen in de zon. 

De WTW-unit DucoBox Energy Premium ventileert twee zones (dag- en nachtzone) onafhankelijk van elkaar, op basis van CO2-meting.

Aangenaam binnenklimaat in huis

Maar ook binnen heerst een aangenaam klimaat. De bewoners van de woontorens genieten van een optimaal leefklimaat in huis door de inzet van een intelligent balansventilatiesysteem. De WTW-unit DucoBox Energy Premium ventileert twee zones (dag- en nachtzone) onafhankelijk van elkaar, op basis van CO2-meting. Wanneer de CO2-concentratie hoger is dan de ingestelde streefwaarde voor de betreffende zone, wordt de ventilatie in die zone verhoogd. Het voordeel van de geïntegreerde sturing zit hem in het handige plug & play concept: er is enkel basisbekabeling nodig voor de voeding van de ventilatiebox. Extra elektronica tussen de WTW-unit en een externe klep zijn bij de DucoBox Energy Premium niet nodig. 

Akoestisch comfort

“Wat meer is, is het akoestische comfort voor de bewoners van de torens”, vertelt Danny Kroet, projectleider van de Van Dam Groep. “Over het geluid hoeven de bewoners zich geen zorgen te maken. Onder andere door de geïntegreerde 2-zoneregeling, maar ook door de gunstige positionering van de ventilatoren en het gebruik van dempend materiaal is het toevoergeluid de stilste in de markt (55 dB bij 325 m3/u).”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.