Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Badkamer schoonmaken doe je zo

Badkamer schoonmaken doe je zo

En geloof ons, in de badkamer voelen schimmels zich helemaal thuis. Tijd dus om jouw badkamer glanzend schoon te houden en bacteriën, virussen en schimmels geen schijn van kans te geven.

Een hygiënisch toilet

Heb je een toilet in de badkamer? Dan is het belangrijk om het toilet grondig schoon te maken. De kans is groot dat er bij het doortrekken bacteriën op andere plekken terechtkomen. Soms kunnen bacteriën zich tot wel zes meter van het toilet verspreiden! Er wordt daarom aangeraden om de wc door te spoelen met een dichte deksel. Gelukkig hebben wc’s een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zijn er zelfs toiletten met hygiëneoplossing. Zo zijn er modellen die beschikken over een sensor die automatisch doorspoelt, als je naar het toilet bent geweest. Ook bestaan er randloze toiletten. Die zorgen ervoor dat kalk en vuil zich niet kan ophopen onder de wc-randen. Liever ook direct je bips met water reinigen? Dan kan een douche wc een praktische oplossing zijn.

Was je handen

Vergeet natuurlijk niet om je handen te wassen (en goed af te drogen) als je het toilet verlaat. Je wilt immers voorkomen dat bacteriën de kans krijgen om hun reis voort te zetten in andere ruimtes. Tot slot is het ook belangrijk om de kleine ruimte achter de wc schoon te houden. Het is een plekje waar je met de dweil en stofzuiger niet altijd gemakkelijk bij komt, maar met een vochtig doekje wel.


Voorkom schimmelvorming

Ook de tegels mogen niet overgeslagen worden. De kans dat schimmels zich tussen de voegen vestigen is groot. Schimmelvorming ontstaat voornamelijk doordat vocht niet goed afgevoerd kan worden. Je kunt een vochtige badkamer herkennen aan een muffige geur, condens op ramen, muren of spiegels en roest op bijvoorbeeld een radiator. Het helpt om een raam open te zetten of een plafondventilator of toiletventilatoren aan te schaffen. Zorg er wel voor dat je de ventilatoren regelmatig schoonmaakt om een goede luchtdoorstroming te kunnen waarborgen. Daarnaast is het ook verstandig om eens in de zoveel tijd alle tegels langs te gaan met een antikalkspray. Zo kunnen de tegels er weer een geruime tijd tegenaan en zijn ze beschermd tegen kalkaanslag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.