Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
ASICS, Hoofddorp | Klimaatplafonds met open structuur sieren nieuwbouw ASICS in Hoofddorp

ASICS, Hoofddorp | Klimaatplafonds met open structuur sieren nieuwbouw ASICS in Hoofddorp

Het Japanse sport- en lifestylemerk ASICS heeft recent haar nieuwe EMEA hoofdkantoor in Hoofddorp in gebruik genomen. De nieuwbouw is volledig ontworpen, gebouwd en ingericht volgens ASICS’ merkidentiteit en filosofie ‘Sound Mind In A Sound Body’, dat focust op een gezond binnenklimaat en een comfortabele werkomgeving voor alle medewerkers. Het kantoor ontving zowel een WELL Gold als LEED Gold certificaat. De SAPPceiling® klimaatplafonds van Interalu leverden hier een belangrijke bijdrage aan.

SAPP staat voor Smart Acoustic Passive Power en combineert de hoogste normen voor duurzaamheid, ecologie en passiefbouw, waarbij het akoestisch en thermisch comfort op het allerhoogste niveau worden geborgd. “Utiliteitsgebouwen worden steeds beter geïsoleerd”, vertelt Jaap Koning, Business Development Manager bij Interalu. “Omdat warmte deze panden maar moeilijk verlaat, is diepe koeling gewenst. SAPPceiling® speelt hierop in. De klimaatplafonds leveren een hoog koelvermogen bij een minimale belegging. Bovendien kan met hoge temperaturen gekoeld en met lage temperaturen verwarmd worden. Met een voeding van 18 tot 20°C voor de koeling en 30 tot 40°C voor de verwarming bereikt SAPPceiling® een comfortklasse A. Omdat de plafonds geen motor of filters bevatten, zijn de onderhoudskosten bovendien minimaal.”

Open structuur

Het basisprincipe van SAPPceiling® is klassiek, vertelt Koning. “Het is de open lamellenstructuur die de klimaatplafonds uniek maakt. De open structuur maakt de plafonds niet alleen visueel aantrekkelijk, maar maakt het tevens mogelijk om via nachtspoeling de massa van het gebouw in het ecologische energieconcept te integreren (SAPPceilingHybrid®). Bovendien laat de lamellenstructuur convectie toe, wat resulteert in een hoge efficiëntie en snelheid.” Dankzij de lage inertie en de hoge conductiviteit absorbeert het klimaatplafond zelf nauwelijks energie. “En ook wat betreft geluidsabsorptie blinken onze klimaatplafonds uit. Zo biedt de open structuur diverse mogelijkheden om de ruimteakoestiek – bijvoorbeeld middels verticale baffels en/of geperforeerde panelen – te optimaliseren.”

Unieke uitstraling

Alle Interalu klimaatplafonds worden in eigen beheer in de Interalu-fabriek in Antwerpen ontworpen, geëngineerd en geproduceerd, vertelt Koning. “Exact op klantmaat en in iedere gewenste afmeting en kleur. Bovendien is het mogelijk om licht en geluid in de plafonds te integreren.” In het hoofdkantoor van ASICS is gekozen voor SAPPceiling® klimaatplafonds in de kleur RAL 9016, vertelt hij. “Onder andere vanwege de uitstraling van de plafonds, in combinatie met de hoge duurzaamheids- en comfortscores. In de klimaatplafonds hebben wij lijnvormige verlichtingsarmaturen van Atomis Architectural Lighting ingepast. Boven de plafonds is een zwart akoestisch dek gemonteerd, waarin een zwart luchtrooster is geïntegreerd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.