Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
ASICS, Hoofddorp | De stilste en zuinigste balansventilatiesystemen voor de woningbouw

ASICS, Hoofddorp | De stilste en zuinigste balansventilatiesystemen voor de woningbouw

Vraaggestuurd ventileren met balansventilatie is energetisch één van de beste manieren om goed geïsoleerde woningen én appartementen te voorzien van frisse lucht. Ontwikkelaar en producent van ventilatiesystemen Orcon speelt hierop in met de HRC balansventilatiesystemen EcoMax en MaxComfort, die niet alleen het hoogst gemeten rendement in de markt leveren, maar ook eenvoudig te installeren zijn en een optimaal bewonerscomfort borgen. Het resultaat zijn een gezond en comfortabel binnenklimaat, minder installatiekosten én een lagere energierekening.

De HRC EcoMax en MaxComfort zijn verkrijgbaar met een maximale capaciteit van 300 m³/h en 400 m³/uur (bij 200 Pa). Met een thermisch rendement van 99,3% (300 m³/h) en respectievelijk 99,7% (400 m³/h) behalen beide systemen de hoogste (volgens de NEN 5138) gemeten rendementen in de markt. Doordat de toestellen vanaf de basis opnieuw zijn ontworpen, gebruiken ze bovendien tot 60% minder energie dan hun voorgangers. Het lage energieverbruik in combinatie met een hoog thermische rendement zorgt voor een perfecte EPC-score. Beide toestellen voldoen aan de aangescherpte BENG-eisen en nieuwe ventilatienormen (NEN 1087).

Bij de ontwikkeling is optimaal nagedacht over service-efficiency: alle serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of vervangen. Bovendien hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand te worden gehaald.

 

Comfortabel en geluidsarm

Om een optimaal bewonerscomfort te borgen, zijn de HRC EcoMax en MaxComfort uitgerust met de nieuwste ventilatietechnieken zoals slimme elektronica en constant luchtvolumeregeling. “Verschillende sensoren (3 vochtsensoren, 8 temperatuursensoren en 2 anemometersensoren) monitoren continu de wooncondities en anticiperen hierop”, vertelt Sander Bruis, Manager Productontwikkeling bij Orcon. “De toepassing van een sterk isolerende EPP-behuizing resulteert in een minimaal intern drukverlies. Bovendien worden trillingen geabsorbeerd. In combinatie met geruisloze EBM-papst ventilatoren wordt een fluisterstille werking geborgd, terwijl het luchtvolume te allen tijde aansluit op de aanwezige vraag.”

Makkelijk te installeren en onderhouden

Behalve in rendement en comfort blinken de toestellen uit in installatiegemak, aldus Bruis. “De HRC EcoMax en MaxComfort zijn volledig draaibaar, hebben meerdere montage-opties en kennen 8 aansluitmogelijkheden. Doordat de elementen draaibaar zijn, kunnen de toestellen als linker- en rechteruitvoering (180° gedraaid) gemonteerd worden. De HRC EcoMax en MaxComfort zijn geschikt voor perilex en randaarde. Dit betekent letterlijk één model voor alle toepassingen. Bij de ontwikkeling is optimaal nagedacht over service-efficiency: alle serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of vervangen. Bovendien hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand te worden gehaald. Doordat gewerkt kan worden met modules (bypass-module, preheater-module en scroll-module), kunnen installateurs veel tijd en geld besparen.”

Vanaf oktober wordt naast 300 en 400 m³/h toestellen ook een 500 m³/h versie voor grote woningen geïntroduceerd. Voor 2020 staat de introductie van een 2-zone systeem gepland. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.