Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Ardex brengt nieuwe wandegalisaties op de markt

Ardex brengt nieuwe wandegalisaties op de markt

ORIGINEEL, COMFORT, READY

Een ‘klassieker’ krijgt versterking. Het uitvlakmiddel voor wanden, ARDEX A 828, is uitgegroeid tot een productfamilie en wordt nu aangevuld met maar liefst twee nieuwe egalisatieproducten. De ultra lichtgewichtpleister ARDEX A 828 COMFORT en de gebruiksklare wandpleister en voegvuller ARDEX A 828 READY zijn beide verkrijgbaar in de vakhandel.

Wanden egaliseren en pleisteren: hiervoor gebruiken vakmannen al meer dan 40 jaar ARDEX A 828. Het product is heel erg populair, omdat het precies over die eigenschappen beschikt die vaak nodig zijn. Zo heeft het een hoge vulkracht, klinkt niet in en kan gemakkelijk en snel in elke gewenste dikte in slechts één werkgang opgebracht worden. Daar komt nog bij dat de wand snel verder bewerkt en goed geschuurd kan worden.

Versterking voor het origineel

Ardex versterkt het originele product met doordachte nieuwe uitvoeringen om in te spelen op de huidige behoeften. Een van deze nieuwe innovaties is ARDEX A 828 COMFORT. De ultra lichtgewichtpleister wordt aangeboden in een handige zak van 15 kg met praktische handgreep en kan ook comfortabel gemengd worden in grote hoeveelheden. Een ander pluspunt is dat het product zeer zuinig is in verbruik. Met een zak van 15 kg kan wel 22 vierkante meter gestuukt worden. Bovendien is het product gemakkelijk te verwerken, heeft het een lange verwerkingstijd van 60 minuten – en nabewerking is ook mogelijk zonder schuren. Daarnaast kan ARDEX A 828 COMFORT zelfs op draagkrachtige dispersieverf en latexverf zonder voorstrijk aangebracht worden.

Verstärkung für den 828er: Ardex bringt neue Wandspachtelmasse

Een ‘klassieker’ krijgt versterking. Het uitvlakmiddel voor wanden, ARDEX A 828, bij velen nog bekend onder de oude naam ‘Ardumur’, is uitgegroeid tot een productfamilie en wordt nu terzijde gestaan door maar liefst twee nieuwe pleisterproducten. De ultra lichtgewichtpleister ARDEX A 828 COMFORT en de dispersiegebonden wandpleister en voegvuller ARDEX A 828 READY in een handige emmer zijn vanaf 1 april in de vakhandel verkrijgbaar.

 

De derde telg van de familie is de dispersiegebonden pleister en voegvuller ARDEX A 828 READY. Zoals de naam al zegt, is dit product direct klaar voor gebruik – zonder roeren en op vrijwel alle gebruikelijke ondergronden.

Focus op wandproducten

ARDEX A 828 – bij velen nog bekend onder de oude naam ‘Ardumur’– is nog steeds de beste en meest populaire wandegalisatie. Vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Wij zijn erg blij dat we met ARDEX A 828 COMFORT en ARDEX A 828 READY twee waardige ‘broertjes’ aan deze productfamilie kunnen toevoegen die aansluiten bij de huidige tijdgeest. Op deze manier geven we onze wandproducten een flinke boost en willen we onze positie bij professionele schilders en specialisten in droge afbouw versterken”, aldus Jan Elbert de Jong, Salesmanager Ardex Benelux.

Andere nieuwe producten

Ook nieuw in het productassortiment voor de wand zijn de pleister uit de tube ARDEX RF en de finishpleister ARDEX A 826 READY. “ARDEX A 826 READY is het ideale product om extreem gladde wanden te realiseren”, vertelt Ralph Peterson, technisch specialist bij Ardex Benelux. De pleister kan zonder voorstrijk op alle gebruikelijke ondergronden aangebracht worden – en is direct klaar voor gebruik.

Verstärkung für den 828er: Ardex bringt neue Wandspachtelmasse

Ook nieuw in het productassortiment voor de wand zijn de pleister uit de tube ARDEX RF en de finishpleister ARDEX A 826 READY. Ralph Peterson, technisch specialist bij Ardex Benelux, speelde mede een belangrijke rol bij de ontwikkeling van deze nieuwe producten.

 

De pleister uit de tube ARDEX RF op basis van acrylaatdispersie kan voor voegen bij plinten, ramen en deurkozijnen en aansluitingen bij droge montagebouw gebruikt worden. Ten opzichte van traditionele acrylproducten is ARDEX RF bijzonder flexibel, snel overschilderbaar en schuurbaar. Het product kan bovendien ook buiten toegepast worden.

Uiterst emissiearm

Alle nieuwe producten zijn als zeer emissiearm en met EMICODE EC 1 PLUS gecertificeerd. Op deze wijze leveren ze een waardevolle bijdrage bij de beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen, bijvoorbeeld in gebouwcertificeringen.

Alle nieuwe producten op een rij

ARDEX A 828 READY pleister en voegvuller

  • Hoge stabiliteit
  • Tot op nul te verwerken
  • Heel goed te schuren
  • Geschikt voor airless apparatuur

ARDEX A 828 COMFORT ultralicht uitvlakmiddel

  • Comfortabele verwerking, ook van grotere hoeveelheden
  • Consistentie blijft binnen de verwerkingstijd hetzelfde
  • Zuinig in verbruik
  • Heel goed te schuren
  • Afwerking tot op 0 mm is mogelijk, laagdikte naar wens

ARDEX A 826 READY finishpleister

  • Aanzetloos tot op 0 mm te verwerken
  • Zeer goede hechting zonder voorstrijk op veel ondergronden
  • Voor laagdiktes tot 3 mm

ARDEX RF pleister uit de tube

  • Krimpvrij, tot 12 mm éénlaagse laagdikte
  • Overschilderbaar
  • Geurloos, oplosmiddel-, isocyanaat- en siliconenvrij
  • Schuurbaar

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.