Port van Cleve badkamer
02:29
02-08-2017

Amsterdam Hotel Die Port van Cleve: ‘Waar design, kwaliteit en grandeur hand in hand gaan, ontstaat de mooiste badkamer’

Villeroy & Boch en hotel Die Port van Cleve passen harmonieus bij elkaar, is de eindconclusie van Aart Meester, Chief Engineer bij Aeon Plaza Hotels. Die Port van Cleve is een historisch 4-sterrenhotel in het centrum van Amsterdam. Met 122 kamers, een meeting room, Brasserie de Poort (bekend om de genummerde biefstukken) en authentieke Bar-Bodega ‘De Blauwe Parade’. Met een uniek Delfts Blauw tegelfries uit 1887, is Die Port van Cleve een echt visitekaartje voor toeristen. Reden voor Meester om 43 badkamers alleen te willen renoveren met het allermooiste en allerbeste. Met Villeroy & Boch werd het gewenste resultaat bereikt.

“We zijn al een aantal jaren bezig met badkamerrenovatie in het hotel. Elke keer viel me op dat er een mix aan het ontstaan was van merken, stijlen en kwaliteiten in tegelwerk en sanitair. Dat kon beter”, opent Meester het gesprek. Ook aan tafel zitten Robert Blok, Account Manager bij de Technische Unie Sloterdijk en Melchior Bras, Account Manager Projecten bij Villeroy & Boch. “We hebben gevraagd aan de Technische Unie om mee te denken. Zij adviseerden Villeroy & Boch, vanwege hun kwaliteit en design”, aldus Meester.

Port van Cleve badkamer2

De hotelbadkamer is altijd ‘the naked truth’
Robert Blok: “Bij de eerste indruk die een hotelgast krijgt, is de badkamer absoluut beeldbepalend. The naked truth. Die Port van Cleve had een duidelijke wens: alles moet bij elkaar passen, stijlvol zijn, kwaliteit hebben en bovenal hufterproof zijn. Vanuit onze ervaring hebben wij Villeroy & Boch als merk geadviseerd, voor zowel sanitair als tegelwerk.” Meester voegt toe: “Het moest mooi en bestendig zijn, er zitten echte slopers onder de toeristen namelijk. De signatuur en grandeur van het hotel vragen echter om iets passends en exclusiefs.”

Port van Cleve badkamer4

Een sterke band en in goed vertrouwen
“Vanaf het prille begin werk ik al samen met Robert Blok. We zijn samen meegegroeid met de organisatie, waardoor een half woord vaak genoeg is. De Technische Unie Sloterdijk denkt met ons mee en sluit aan bij onze behoeften”, aldus Meester. Ondanks alle vertrouwen, wilde men niets aan het toeval overlaten bij Die Port van Cleve, om te zorgen dat de allerbeste oplossing gekozen werd. Blok: “Nadat we het eens waren over Villeroy & Boch als merk, hebben we samen de fabriek bezocht. Dat was de doorslaggevende factor.” Meester beaamt dat: “De manier van produceren, de nacontrole, de inrichting van de productie en de hoge kwaliteitsstandaard spraken voor zich.”

Niet glad wanneer nat
Villeroy & Boch leverde de tegels voor vloer en wand, de douchevloer, wastafel en het wandcloset, inclusief de toiletzitting. Melchior Bras: “Alles uniform voor elke badkamer en helemaal in lijn met het strenge eisenpakket.” De douchevloer is daarbij een in het oog springend onderdeel. “Die is gemaakt van Quaryl”, vervolgt Bras zijn verhaal. “Een door Villeroy & Boch ontwikkeld materiaal, door en door gekleurd, tot in de kern. Het bevat zestig procent kwarts en wordt in voorgevormde mallen gegoten, waarbij we de dikte kunnen bepalen. De vloer komt hard uit de mal. De eigenschappen zijn een enorme kleurechtheid, krasvastheid en een hele hoge antislipwaarde. Het is porievrij, dus enorm hygiënisch. Mochten er desondanks toch kleine beschadigingen ontstaan, dan zijn deze onzichtbaar te repareren.”

Villeroy & Boch kreeg een lijst met maten van de douchevloeren, die allen verschillend waren. Bras: “Geen probleem voor ons: we produceerden in verschillende mallen, zo dicht mogelijk bij de opgegeven maten. Op de ochtend van de installatie hebben onze technici instructies gegeven aan het installatiebedrijf, hoe men de douchvloeren op maat moest zagen. Daarbij hebben we ook het speciale zaagblad aangeleverd.” Meester wijst op het feit dat de douchevloer vlak opgenomen moest worden in de badkamervloer. “Daar is men prima in geslaagd”, concludeert hij. De rest van de badkamervloer is voorzien van de type Crossover 30×30 cm tegel van Villeroy & Boch, ook met antislip eigenschappen en de wandtegels type white and cream 25×50 cm.

Port van Cleve badkamer3

Adel verplicht
Gevraagd naar de voordelen van de samenwerking tussen de drie partijen, merkt Blok op dat de Technische Unie Sloterdijk, Villeroy & Boch en de Aeon Plaza Hotelgroep allen familiebedrijven zijn. “Dat maakt het zaken doen anders. De Technische Unie Sloterdijk heeft niet alleen service hoog in het vaandel staan, maar ook esthetiek.” Bras voegt toe dat bij Villeroy & Boch het hotelwezen steeds belangrijker wordt. “Uitstraling, onderhoudsgemak en veiligheid gaan tegenwoordig hand in hand. Het leuke is dat er altijd meerdere ingangen zijn voor ons merk. Ook de Villeroy & Boch tafelcultuur vindt steeds meer zijn weg richting het hotelwezen.”

Tekst: Jan Mol     Beeldmateriaal: Denise Keus

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

VanReenenTransportEtten LeurDeStreek