Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Altijd een passende oplossing. Ventileren in stijl

Teleflex-1
Uitzetramen in de rechtbank in Zutphen.

Tekst | Tjerk van Duinen

Beeld | Teleflex

22 november 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een raam openzetten is een prima oplossing om te ventileren. Teleflex, maker van onder meer hoogwaardige elektrische en mechanische raambedieningen, kan voor elk type raam of dakluik een passend systeem leveren. “Het is maar net wat de wensen en behoeften van de klant zijn.” Onder die klanten zijn tegenwoordig veel scholen, particulieren, bedrijven en ook de overheid.

De ramen zijn tot 30 cm te openen.

Zo is onlangs bij de rechtbank in Zutphen een vijftal uitzetramen voorzien van Nano elektrische raamopeners. Operationeel Manager Jesse Verheem van Teleflex: “De rechtbank was overtuigd van de voordelen die de Nano met zich mee zou brengen en dus werd dit systeem gekozen. In de zomervakantie is onze monteur bezig geweest met de montage en wat ons betreft met een prachtig eindresultaat! De uitzetramen worden aangestuurd vanuit een centrale bediening en in deze situatie kunnen de uitzetramen tot 30 cm geopend worden.”

Elektrisch en mechanisch

De Nano is onderdeel van een breed assortiment aan raamopeners van Teleflex. Verheem: “De keuze tussen elektrische en mechanische aandrijving is vaak een esthetische. Bij een elektrische aandrijving heb je geen handslinger in beeld en dat kan vooral bij zeer hoog geplaatste ramen een rol spelen, maar aan functionaliteit doen ze weinig voor elkaar onder. Mechanische bediening plaatsen we veel bij binnenvalramen en uitzetramen. Elektrische bediening kan eigenlijk op alle typen en soorten ramen en luiken, waarbij er een ruime keuze is aan spindels, kettingopeners, dubbele kettingopeners, lineaire openers voor grote dakramen en koepels en rackopeners. De vele modellen en mogelijkheden maken het mogelijk voor elk type en elke grootte van raam of luik de beste oplossing te vinden, van slank en modern tot robuust en hufterproof.” 

Elektrische bediening kan op 24 Volt of 230 Volt. De aansturing kan met behulp van een tweestanden jaloezieschuif op de muur, via een radiografische unit met een afstandsbediening of via een wifi-boxje. “Ook hier geldt: we hebben altijd een passende oplossing.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht