Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Altijd bewust van uw binnenklimaat
            

EnviSense voldoet volledig aan de Bouwbesluiteisen en beschikt over een helder LCD-scherm. Bovendien zijn handige indicatorlampjes geïntegreerd.

Altijd bewust van uw binnenklimaat 


Als gevolg van het coronavirus zijn ‘lucht’ en ‘luchtkwaliteit’ meer in de schijnwerpers komen te staan. “Naast handen wassen en thuisblijven bij klachten blijkt ventileren namelijk een doeltreffend middel in de strijd tegen het virus”, vertelt Felix Dijkmeijer, Content Manager bij Econox. “De afgelopen maanden nam de behoefte aan meer inzicht in de luchtkwaliteit dan ook flink toe. Want is de binnenluchtkwaliteit in een ruimte wel in orde? En wanneer is (aanvullende) ventilatie gewenst? Hoe snel kunnen CO2-waarden oplopen? EnviSense is hét antwoord op deze vragen. De standalone CO2-monitor met LCD-scherm maakt in één oogopslag de kwaliteit van de binnenlucht inzichtelijk.”

“Sinds april/mei vorig jaar stijgt de vraag naar CO2-meters flink”, aldus Dijkmeijer. “Niet verwonderlijk, want de belangrijkste indicator voor een gezond binnenklimaat is het CO2-niveau. Natuurlijk hadden we al CO2-monitors in ons assortiment, maar onze leveranciers konden de enorme vraag niet bijbenen. Daarom hebben we zelf naar een oplossing gezocht, om de markt toch goed, snel en tegen een scherpe prijs te kunnen bedienen. Het resultaat van deze inspanningen is EnviSense.”

Handige indicatorlampjes

E nviSense voldoet volledig aan de Bouwbesluit-eisen en beschikt over e en helder LCD-scherm. Bovendien zijn handige indicatorlampjes geïntegreerd. Hierdoor weten gebruikers exact wanneer het tijd is om (extra) te ventileren. “Het CO2-niveau wordt uitgedrukt in ppm (parts per million)”, aldus Dijkmeijer. “Bij een gezonde waarde (< 800 ppm) brandt het indicatorlampje groen. Vanaf een waarde van 800 ppm wordt het lampje geel en is het tijd om te ventileren. Vanaf 1.200 ppm wordt het lampje rood. In dit geval is het binnenklimaat echt ongezond en moet direct actie worden ondernomen.” Naast het CO2-niveau worden ook temperatuur en luchtvochtvochtigheid continu gemeten en getoond, omdat ook zij een belangrijke rol spelen bij een gezond binnenklimaat.


Middenin de leefzone

Om representatieve meetwaarden te garanderen, adviseert Econox om de CO2-monitor niet aan de muur maar middenin de leefzone te plaatsen. Bijvoorbeeld op een tafel of bureau. “Een NDIR-meetsensor zorgt voor een nauwkeurig meetresultaat”, aldus Dijkmeijer. “Deze sensor kan maximaal 100 m² monitoren en is daarmee uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld klaslokalen, kinderdagverblijven, kantoren, kapperszaken, horecaruimtes en particuliere woningen. Kortom: voor alle ruimtes waar inzicht in de binnenklimaatkwaliteit gewenst is.”

Doel bereikt

EnviSense is in september 2020 in de markt geïntroduceerd en verkrijgbaar via www.econox.nl. De reacties zijn positief. “We merken dat mensen er een sport van maken om ‘groen’ te scoren op hun binnenluchtkwaliteit en direct actie ondernemen bij afwijkende waarden”, besluit Dijkmeijer. “Daarmee hebben wij ons doel bereikt. De CO2-monitor helpt mensen op de juiste manier ventileren.”

Over Econox

Econox is een gespecialiseerde producent en leverancier voor alles op het gebied van luchtbehandeling en ventilatie. Naast de eigen productie vertegenwoordigt Econox ook een aantal internationale kwaliteitsmerken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.