Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Allrounder in binnenklimaatoplossingen
Repus nozzlekanalen: tochtvrij ventileren, onderhoudsarm en een zeer laag drukverlies.

Allrounder in binnenklimaatoplossingen

Sinds de oprichting in 1999 is HVAC Nederland uitgegroeid tot een vooraanstaande producent en leverancier op het gebied van binnenklimaatoplossingen. Lag in de beginjaren nog de nadruk op de import van aircosystemen, door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een totaalleverancier voor de utiliteitsbouw en industrie. Dat gebeurt met een breed scala aan hoogwaardige klimaattechnische producten. Wereldwijd geleverd, inclusief een uitgebreide technische ondersteuning. Frank Joosten zet drie specifieke productgroepen van HVAC in het licht: luchtgordijnen, luchtverdeelsystemen en lekdetectieapparatuur. 

Het FreezAir vrieshuisluchtgordijn voorkomt koudeverlies en mist- en ijsvorming.

Dat je met luchtgordijnen een comfortabel binnenklimaat kunt creëren en een klimaatscheiding kunt realiseren tussen binnen en buiten of tussen verschillende ruimtes, is de meeste mensen genoegzaam bekend. Wat echter niet iedereen weet, is dat luchtgordijnen ook kunnen bijdragen aan een stevige reductie van de energierekening. Een prettig gegeven, zeker in een tijd waarin de kosten van gas en stroom de pan uitrijzen. “Vaak wordt gedacht dat luchtgordijnen energieverspillers zijn”, aldus Joosten. “Dat is verre van waar, mits ze goed zijn ingesteld. Dat is wel een absolute voorwaarde.” HVAC biedt een breed assortiment basis, professionele en industriële luchtgordijnen met verschillende afschermende vermogens. Voor boetieks, hotels, restaurants, overslagstations, vriescellen en nog veel meer. Inpasbaar in elk design, geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw en in verschillende vormen leverbaar. Rond, ovaal en rechthoekig, voor schuifdeuren en draaideuren én geheel op maat gemaakt. “Vooral met dat laatste maken we écht het verschil”, zegt Joosten.

Andel Floodline bedieningspaneel.

Luchtverdeelsystemen

Repus geldt al meer dan 35 jaar als ontwikkelaar en producent van diverse vormen van luchtverdeelsystemen op maat: technische hoogstandjes die frisse of behandelde lucht dáár brengen waar nodig. Het prominente merk staat bij HVAC Nederland al behoorlijk wat jaren op de lijst van toeleveranciers. “We betrekken van Repus onze luchtverdeelsystemen, producten die zijn onder te verdelen in breed in te zetten verdringingsroosters en nozzlekanalen”, legt Joosten uit. “Waar een verdringingsrooster meestal in wat grotere ruimten gebruikt wordt om vervuilde lucht te verdringen, zijn nozzlekanalen met name geschikt om frisse lucht in een vertrek te brengen. Daarnaast is het een product met een tochtvrije luchtinbreng, een gelijkmatige uitstroom en, misschien nog wel het belangrijkst, een zeer lage drukval. Door te kiezen voor Repus wordt de belasting op de LBK direct verlaagd. En dat levert een mooie besparing op.”

Lekdetectie

Bij HVAC Nederland gaan ze alleen voor het beste en het hoogste. Juist daarom bedient het bedrijf de markt met de slimme en kwalitatief hoogwaardige lekdetectieoplossingen van de Engelse fabrikant Andel. “Deze zeer gedetailleerde apparatuur onderscheidt zich doordat de monitoring en de detectie van lekkages in zones plaatsvindt”, aldus Joosten. “Daardoor weet je heel precies waar de lekkage zit. Dat scheelt veel zoekwerk en eventuele schade. Tegelijk kun je direct actie ondernemen om erger te voorkomen.” De hoogwaardige apparatuur van Andel maakt het ook mogelijk om alarmsystemen van concurrerende merken uit te lezen en kan gecombineerd worden met een veelvoud aan detectiemiddelen. Om een lekkage op te sporen, biedt HVAC verschillende technieken en producten, zoals puntsensoren, diverse detectiekabels, -matten en -linten, sensoren met licht, kabels voor montage onder leidingen en bekabeling voor in lekbakken. “Kwaliteitsartikelen die je bovendien allemaal kunt aansluiten op één en hetzelfde bedieningspaneel. Dat maakt het allemaal extra gemakkelijk én overzichtelijk”, besluit Joosten.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.