Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Alleskunner voor de utiliteitsbouw
Het bovenaanzicht van de BRN-15 geeft al iets prijs van de vele (aansluit)mogelijkheden.

Alleskunner voor de utiliteitsbouw

Flexibele en vrij programmeerbare ruimteregeling

Gebouwen worden complexer, installaties geavanceerder en slimmer en opdrachtgevers vragen vaker om flexibele indeelbaarheid, bijvoorbeeld om het vastgoed in de toekomst een andere bestemming of functie te kunnen geven. Een levensloopbestendig gebouw is immers meer waard. BRControls heeft voor deze vraag uit de markt modulaire ruimteregelingen ontwikkeld die de gebouwbeheerder en eindgebruiker de gewenste flexibiliteit bieden als het om installaties gaat. 

BRControls levert sinds 1999 webbased gebouwbeheersystemen. “We ontwikkelen en produceren onze hightech systemen zelf in Nederland”, vertelt Albertus Boonstra, Sales Manager en vestigingsmanager in Drachten. “De BRN-15 is ook weer een eigen ontwikkeling, die het resultaat is van vragen uit de markt om een multifunctionele, vrij programmeerbare naregeling voor de utiliteitsbouw. Er kunnen maximaal vier ruimtes op één naregeling worden aangesloten. Op zich scheelt dat alweer drie voedingen in vergelijking met een situatie waarin elke ruimte een eigen naregeling heeft.”

Albertus Boonstra, Sales Manager en vestigingsmanager in Drachten.

Alles mogelijk

Het grootste voordeel van de BRN-15 is de flexibiliteit die de naregeling biedt. Boonstra: “Op deze alleskunner is alles aan te sluiten. Verlichting al dan niet met DALI, koeling, verwarming, ventilatie en zonwering, het is allemaal via één modulaire naregeling te integreren. De installateur kan alle disciplines erop aansluiten en even gemakkelijk weer aanpassen. Nieuwe automatische zonwering? Die is eenvoudig in te pluggen in de aparte connectoren. Elke gewenste installatie is in principe op de BRN-15 aan te sluiten en dat geeft natuurlijk veel speelruimte voor de ontwerpers van gebouwinstallaties. De units zijn ook uitermate geschikt voor projecten die wisselende regel- en schakelstrategieën eisen of gebouwen waar de eigenaar of beheerder flexibiliteit wil behouden als het gaat om de indeling en functie.”

De modulaire ruimteregeling kan ook gekoppeld worden aan de BRT-35 plafondsensor, die ruimtetemperatuur, relatieve vochtigheid, luchtkwaliteit (CO2 en TVOC), gevoelstemperatuur, geluidsdruk en lichtsterkte kan meten en aanwezigheidsdetectie heeft.

Bediening en beheer

De modulaire naregeling wordt doorgaans door BRControls zelf geprogrammeerd op de aangesloten installaties. Boonstra: “De gebouwbeheerder kan uiteraard de instellingen nog aanpassen en ook in de individuele ruimtes bestaat nog steeds de mogelijkheid om de instellingen voor klimaat, verlichten of zonwering aan te passen. Dat kan met de uitgebreide App die we gratis meeleveren of via de BRT-24 bedienunit. Deze wandbediening kan ook standalone werken en heeft iets minder functionaliteiten dan de App.” 

De modulaire ruimteregeling kan ook gekoppeld worden aan de BRT-35 plafondsensor, die ruimtetemperatuur, relatieve vochtigheid, luchtkwaliteit (CO2 en TVOC), gevoelstemperatuur, geluidsdruk en lichtsterkte kan meten en ook aanwezigheidsdetectie heeft. “Met deze ruimteregellijn hebben we een uiterst flexibele, vrij programmeerbare en op internetprotocollen gebaseerde oplossing voorhanden die vanuit elke plek te bedienen en te beheren is, ook bijvoorbeeld voor de partij die het onderhoud verzorgt.”

Instellingen aanpassen gaat eenvoudig via de uitgebreide App of BRT-24 bedienunit.

De BRN-15 is een mooi voorbeeld van de manier waarop BRControls de markt benadert. “Wij werken oplossingsgericht en houden voeling met wat er in de markt speelt. De flexibilisering is een trend die onmiskenbaar zal doorzetten en met deze regelunits denken wij te voorzien in een vraag. Dat geldt evengoed voor de vraag om BREEAM-, LEED- en WELL-gecertificeerde oplossingen. Toekomstbestendige gebouwen horen daarbij. Maar ook het feit dat bij onze productie circulariteit en duurzaamheid belangrijke aspecten zijn. Wij letten sterk op hergebruik van materialen en terugname van producten voor een tweede leven.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.