Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

Alles-in-één-oplossing voor energiebeheer en -opslag

Hager-Power-Station-persbeeld-A-kopiëren

15 september 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een alles-in-een-oplossing voor energiebeheer en -opslag voor huizen en kleine bedrijven met een jaarverbruik vanaf 8.000 kWh. Dankzij de ruime accucapaciteit van 13 of 19,5 kWh, het grote vermogen en de mogelijkheid om 50 zonnepanelen direct aan te sluiten kan dit systeem een duurzame krachtpatser genoemd worden.

Onafhankelijk

Met een energie-opslagsysteem ben je tot 85 procent onafhankelijk van het energienet, doordat de energie die bewoners thuis opwekken, optimaal wordt ingezet voor eigen gebruik, zoals de elektrische vloerverwarming, het opladen van meerdere elektrische auto’s en zelfs als noodstroomvoorziening. Valt de salderingsregeling straks weg, dan raakt dat gebruikers met een huisenergiecentrale niet al te hard in de portemonnee.   

Alles-in-één

De lithium-ion-accu’s, een omvormer en een batterijmanagementsysteem zijn standaard geïntegreerd. Daarnaast worden de zonnepanelen direct op het systeem aangesloten. Dat levert een jaarlijkse extra besparing van 500 kWh op. De accucapaciteit van het basissysteem is desgewenst uit te breiden naar 39 kWh.

Het drie-fasensysteem met ‘net balancing’ zorgt dat de energie gebalanceerd over elke fase wordt verdeeld. Ook bij het opladen van meerdere elektrische auto’s tegelijk worden de maximale waarden niet overschreden. Het systeem kan maximaal zeven autoladers aansturen en het laadvermogen tot 22 kW nauwgezet regelen. Via de app kunnen gebruikers ook zelf het moment en de laadsnelheid per auto instellen.

Veilig

Het batterijmanagementsysteem beschermt en bewaakt tegen overladen, overmatig ontladen en te hoge of te lage temperaturen. Zo wordt optimale veiligheid gewaarborgd.

Na 40.000 gerealiseerde installaties in onder meer Duitsland en Zwitserland, biedt Hager het systeem vanaf nu ook in Nederland aan.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht