Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Alle soorten raambedieningen
Ook op het gebied van elektrische raambedieningen biedt Teleflex volop mogelijkheden.

Alle soorten raambedieningen

Gebruiksgemak, comfort en een goed binnenklimaat

Al meer dan zeventig jaar fabriceert en levert Teleflex raambedieningen. Van eenvoudige handmatige bedieningen tot geautomatiseerde systemen. Dit doet zij voor woningbouw, overheidsgebouwen en scholen. De systemen zorgen voor gebruiksgemak, comfort en een goed binnenklimaat, ook bij ramen die op een moeilijk bereikbare plek zitten.

Handbediende systemen zijn erg robuust.

“Op scholen passen we zowel elektrische als handbediende ofwel mechanische systemen toe, maar als je echt superdegelijk materiaal wilt, dan kun je het best kiezen voor handbediend”, zegt Jesse Verheem, operationeel manager bij Teleflex. “Handbediende systemen gaan minder snel kapot, bijvoorbeeld als er een keer een bal tegenaan komt. Daarom wordt dit vaker gebruikt op lagere scholen en in gymzalen. Elektronische systemen zijn daar iets gevoeliger voor.”

De mechanische raambediening is gebaseerd op de Teleflex kabel en buis. Met de kabel kun je het raam openen of sluiten waarbij je kunt variëren in hoogte. Verheem: “Daardoor kunnen ook hoger gezeten ramen makkelijk bediend worden. Vaak wordt het Teleflex klauwtype toegepast bij binnenvalramen met weinig bovenruimte. We hebben maar 20 mm nodig om hem goed te kunnen monteren.”

Bij binnenvalramen waar weinig ruimte is aan de bovenkant wordt vaak het Teleflex klauwtype toegepast.

Meerdere ramen tegelijkertijd

De elektrische bedieningen werken op 230 of 24 Volt. Het is dus essentieel dat er een stroomaansluiting in de buurt zit. Vooral bij dakramen wordt vaak gekozen voor lineaire elektrische openers. Wanneer het raam of de dakkoepel openstaat, heb je op grotere hoogtes namelijk te maken met de kracht van de wind. Ook kan deze opener het gewicht van het raam zelf goed aan. Wat deze openers nog geschikter maakt, is dat ze aan te sluiten zijn op het gebouwbeheersysteem. Verheem: “Wij bieden zelf softwareoplossingen aan en kunnen support aanbieden en aansluiten, maar vaak is er een bestaand systeem aanwezig waar onze openers op aangesloten worden.”

Kies je voor een elektrische raambediening, dan kun je kiezen voor verschillende manieren van aansturen. Met een radiografische aansturing kunnen meerdere ramen op afstand geopend en gesloten worden. Zijn er vier of meer ramen, dan kan Teleflex een unit en een afstandsbediening leveren, zodat ze tegelijkertijd bediend worden. Ook bestaan er jaloezieschakelaars voor op de muur.

Ook hoog geplaatste ramen zijn gemakkelijk te openen met de raambedieningen van Teleflex.

Montage

Waar de elektrische systemen die Teleflex levert vaak komen van leveranciers uit Italië, produceert ze de mechanische systemen veelal zelf in Tiel. Op deze manier weet ze alle soorten en maten aan te bieden, voor alle vragen en situaties. “Of het nu valramen, dakramen of klapramen betreft, wij hebben een oplossing. De keuze hangt natuurlijk ook af van het budget en hoe innovatief een klant wil zijn”, aldus Verheem. 

Is de keuze voor de raambediening gemaakt, dan kan ervoor gekozen worden om de montage door Teleflex te laten doen. “Dan krijg je twee jaar lang service en onderhoud erbij. Teleflex maakt onderdeel uit van Railtechniek van Herwijnen. Wij houden onze voorraden goed op pijl, waardoor we snel kunnen leveren en monteren. Daar zijn we erg flexibel in”, aldus Verheem.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.