Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Alle signalen geven aan dat wij een goede match zijn’

‘Alle signalen geven aan dat wij een goede match zijn’

Begin dit jaar is Paul ’t Hart aangesteld als Country Sales Manager Benelux & UK bij Lennox Benelux BV. Daarmee is hij verantwoordelijk voor de gehele Benelux en de UK.  ’t Hart is geen onbekende in het vak. Hiervoor heeft hij 11 jaar gewerkt bij CIAT, waarvan de afgelopen 6 jaar als algemeen directeur. “In 2015 werden we een zusje van Carrier”, vertelt hij. “De samenvoeging van de diverse shared services en de re-shuffeling van de banen in de top die hierop volgden, hebben uiteindelijk geleid tot de sluiting van ons pand in Almere. Dit was voor mij hét moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan, bij Lennox. Alle signalen geven aan dat wij een goede match zijn. Ik kijk er dan ook naar uit om hier mooie stappen te zetten.”

Welke nieuwe uitdaging heb je gevonden bij Lennox?

“Lennox is een mooi bedrijf met een rijke historie, dat al jaren kwaliteitsproducten maakt en een sterke naam heeft opgebouwd op het gebied van rooftops. Maar ook in de close control-markt heeft het bedrijf inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend. Het leuke aan Lennox is dat zij naast de genoemde productgroepen een nog veel breder productgamma biedt, in met name de segmenten koelmachines, warmtepompen en luchtbehandelingskasten. Dit stelt ons in staat om in de komende jaren gezond verder te groeien en om bij bestaande én nieuwe klanten een compleet productpakket aan te bieden. Om de verwachte groei het hoofd te kunnen beiden, zullen we de komende maanden en jaren verder moeten opschalen in ons personeelsbestand. We zijn hiervoor nog op zoek naar goede servicemonteurs en een verkoopadviseur.”

Waarom zijn jullie zo’n goede match?

“Met mijn achtergrond in de HVAC&R-markt is een bijna naadloze overgang gecreëerd, waarbij ik kan voortborduren op de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn voorgaande job(s). Voordat ik in de HVAC&R belandde, heb ik diverse leidinggevende internationale functies gehad, waardoor ik goed bekend ben met bijvoorbeeld internationale regelgevingen, verschillende culturen én hun invloed op de communicatie en/of manier van zaken doen. In combinatie met 11 jaar ervaring in de HVAC&R, waarbij ik de spil werd tussen het Nederlandse verkoopteam en de collega’s in de Franse fabrieken, kan ik Lennox denk ik zeer goed ondersteunen. Bovendien is er mijns inziens een fijne klik met de hardwerkende mensen in de diverse teams, in zowel Nederland, België als het Verenigd Koninkrijk. Waar ik door de voordeur ben vertrokken bij CIAT, ben ik ook hier warm onthaald. Bijvoorbeeld door de collega’s in Nijkerk, waar ons kantoor gevestigd is.”

Hoe zet je je ervaring van de afgelopen jaren in om Lennox naar een nog hoger niveau te tillen?

“Lennox is net als UTC (de eigenaar van CIAT, red.) een aan de New York Stock Exchange (NYSE) genoteerd bedrijf. Het werken binnen zo’n bedrijf vereist begrip voor de soms – naar Nederlandse begrippen – wat andere bedrijfscultuur. Het is mijn taak om de zo belangrijke, nuchtere Noord-Europese handelsgeest van mijzelf én mijn team optimaal in te zetten en zodanig te vertalen, dat we prettig kunnen samenwerken en goede resultaten kunnen behalen, binnen de strenge regels die worden opgelegd.”

Wat zijn je ambities als Country Sales Manager Benelux & UK?

“In mijn functie wil ik Lennox nog beter op de kaart zetten, als de belangrijkste leverancier van kwaliteitsproducten in het brede assortiment van duurzame klimaattechnieken. Ik wil de naamsbekendheid van Lennox als leverancier van rooftops benutten om te onderstrepen dat we óók sterk zijn op het gebied van bijvoorbeeld chillers/warmtepompen (ook 4-pijps) en luchtbehandelingskasten. Bovendien wil ik het team van professionele collega’s zó inzetten en stimuleren, dat we samen hele mooie resultaten kunnen boeken.”

Met welke ontwikkelingen en projecten is Lennox op dit moment bezig?

“Binnen Lennox wordt hard gewerkt om de inmiddels voltooide koudemiddelswitch van R410A naar R32 te vermarkten. Met onze e-Baltic hebben we een vooruitstrevende rooftop ontwikkeld, die naadloos aansluit bij de wensen van de markt. Met het oog op de actualiteit rondom COVID-19 hebben we – in de slimme constructie van onze machines – al vooruitgedacht om juist nú het verschil te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop onze lekbakken zijn geconstrueerd. Ook de manier waarop we met diverse servicepacks aansluiten op de actuele problematiek, geeft aan dat we – ook op het gebied van service – goede oplossingen bieden. Niet voor niets mogen we inmiddels ook diverse grote, internationale ondernemingen tot ons vaste klantenbestand rekenen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.