Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Alle disciplines in eigen huis op het gebied van luchttechniek

Alle disciplines in eigen huis op het gebied van luchttechniek

Nijburg Klimaattechniek is één van de weinige luchttechnische bedrijven die alle disciplines in eigen huis heeft: van engineering tot productie en montage. Dit liet ze nog maar eens zien bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen. 

Nijburg Klimaattechniek leverde allerlei soorten luchtkanalen aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen, evenals buizen en appendages.

“Ons familiebedrijf bestaat al meer dan 55 jaar en produceert en monteert niet alleen luchtkanalen, maar ook appendages zoals roosters, geluiddempers en volumeregelaars. Daarvoor hebben we in Sappemeer een fabriek met een oppervlakte van meer dan 22.000 m2. We zijn ontzettend flexibel en kunnen alles aanpassen naar wens van de opdrachtgever”, vertelt Robert Degen, projectleider bij Nijburg Klimaattechniek, onderdeel van de Nijburg Industry Group. “Het meest bijzondere aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid zijn de actieve plafonds”, vertelt hij. “Frisse lucht wordt hier niet alleen via roosters ingeblazen, maar ook via actieve inductie-units. Op deze manier worden de ruimtes verwarmd en gekoeld. Wij hebben hier verder zo’n 3.000 m2 aan rechthoekige luchtkanalen geleverd, 1.500 m¹ buis en appendages. Alles wat je maar kunt bedenken, zit in dit project. Van groot belang was het realiseren van een laag geluidsniveau. Daarom hebben we akoestische isolatie en dempers toegepast.”

Omdat het gebouw in de binnenstad van Groningen staat, werd er gewerkt met een bouwhub en moest alles just-in-time geleverd worden. Het was zaak om de producten op de juiste manier te verpakken en labelen, zodat ze op tijd op de juiste verdieping aankwamen. Degen: “Het project is voor ons goed verlopen. We hebben alles binnen de gestelde tijd en volgens de eisen aangeleverd en gemonteerd. We zijn trots op wat we daar hebben laten zien. Het is een supermooi gebouw geworden dat goed functioneert.”       

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.