Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘De luxe woningbouw kan een voortrekkersrol nemen’
De geïntegreerde software maakt uitgebreide gebruiksinstellingen mogelijk.

‘De luxe woningbouw kan een voortrekkersrol nemen’

Energieopslag is noodzakelijk, maar door de salderingsregeling in Nederland op dit moment geen prioriteit. “Interessante businesscases voor thuisbatterijen zijn nog ver weg”, verwacht ook Ed van Dalen, Business Development Manager bij Hager. “Zeker wanneer subsidiëring uitblijft. Een uitzondering hierop zijn de systemen voor de luxe woningbouw vanaf 250 m2. Speciaal voor deze doelgroep introduceren wij Home Power Station; een energieopslagsysteem voor thuis die een optimum in comfort, zekerheid én duurzaamheid garandeert.”

Met Home Power Station focust Hager op zo’n 6.000 woningen in Nederland, waarin al grote stappen in duurzaamheid en elektrificatie zijn gemaakt. “De bewoners hebben in de meeste gevallen al geïnvesteerd in een warmtepomp, een elektrisch kooktoestel, één of meerdere elektrische auto’s, een elektrische poort en een uitgebreid beveiligingssysteem”, vertelt Van Dalen. “Een netaansluiting van 3x50A of groter is voor hen noodzakelijk, om ook op piekmomenten over voldoende stroom te beschikken. Echter is in grote delen van ons land uitbreiding van de netaansluiting vanwege de congestieproblemen niet meer mogelijk. Een probleem dat alleen maar groter wordt, nu elektrische mobiliteit een vlucht neemt en we richting de 4 miljoen PV-systemen op woningen gaan. Wij verwachten dat de wal hier het schip gaat keren en eigen energieopwekking én opslag noodgedwongen de nieuwe norm worden. De luxe woningbouw kan hierin een voortrekkersrol nemen.” Dankzij Home Power Station kunnen bewoners piekbelastingen in hun energievraag doeltreffend ondervangen, benadrukt Van Dalen. “Hierdoor kunnen zij – in de meeste gevallen – zelfs één stap in aansluitgrootte naar beneden. Door bijvoorbeeld terug te gaan van 3x50A naar 3x25A kunnen zij zo’n 1.200 euro per jaar besparen, waardoor toch een interessante nieuwe businesscase ontstaat.”

Home Power Station is een energieopslagsysteem voor thuis, die een optimum in comfort, zekerheid én duurzaamheid garandeert.

Noodstroomvoorziening

Wie kiest voor Home Power Station, profiteert bovendien van diverse interessante extra’s, aldus Van Dalen. “Groot voordeel van Home Power Station is dat het systeem een noodstroombedrijf kan opbouwen. Op het moment dat het elektriciteitsnet onverhoopt uitvalt, kan het systeem op de interne accu’s en aangesloten zonnepanelen doordraaien. Doordat het systeem in noodbedrijf continu 9 kW kan leveren, worden in ieder geval alle essentiële installaties in de woning van stroom voorzien. Denk aan de verlichting, koelkast, verwarmingsinstallatie, camerabeveiliging en elektrisch aangedreven poort. Bovendien is een investering in Home Power Station een investering in de toekomst.”

All-in-one systeem

Home Power Station heeft een afmeting van 100 x 100 x 50 cm (lxbxd) en weegt in zijn meest uitgebreide vorm 260 kilo. In het all-in-one-systeem zijn lithium-ion-accu’s, een omvormer en een batterij-managementsysteem standaard geïntegreerd. Naar wens kan de accucapaciteit modulair worden uitgebreid tot max. 38 kWh, aldus Van Dalen. “Omdat de PV-panelen direct op het systeem worden aangesloten, is een separate omvormer niet nodig en worden twee conversiestappen ondervangen. Dit komt de efficiency van het systeem ten goede. Uniek is dat het een volledig 3-fasesysteem betreft, waardoor de energie netjes over iedere fase wordt verdeed. De geïntegreerde software maakt uitgebreide gebruiksinstellingen mogelijk. Een batterij-managementsysteem beschermt en bewaakt de aangesloten accu’s 24/7 tegen overladen, overmatig ontladen, te hoge of te lage temperaturen, waarmee een optimale veiligheid wordt geborgd.”

Betrouwbare techniek

Home Power Station is niet nieuw. Het energieopslagsysteem heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, waar meer dan 40.000 installaties al jarenlang probleemloos functioneren. “Door het systeem nu ook in Nederland te introduceren, willen we nog meer vertrouwd raken met deze techniek”, aldus Van Dalen. “Om de betrouwbaarheid en veiligheid van het systeem naar het allerhoogste niveau te tillen, werken we uitsluitend met gecertificeerde installatiepartners.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.