Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

All-in dienstverlening voor vloerverwarming: Duurzaam, energiezuinig en tot in detail afgewerkt

IMG_1886 kopiëren
Infrezen is de meest gekozen methode voor het aanleggen van vloerverwarming.

Tekst | Tekst Lieke van Zuilekom | Beeld ComfortFloors

8 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

ComfortFloors heeft hier haar corebusiness van gemaakt. De vloerverwarmingspartner uit Hoogeveen ontzorgt installateurs, aannemerspartijen en eindgebruikers van A tot Z. “Onze vakkundige monteurs verwijderen bestaande radiatoren, frezen alle sleuven, monteren de vloerverwarmingsbuizen, installeren de verdeler en sluiten alles netjes aan”, vertelt eigenaar Edwin Talen. “Daarbij zijn klanten verzekerd van een nette installatie, met een juiste en consistente hart-op-hartafstand en een perfecte verdeling van aan- en afvoerbuizen, zodat de warmte in de vloer gelijkmatig wordt verdeeld en een optimaal rendement wordt behaald.”

ComfortFloors is jaren geleden ontstaan uit een firma voor betonboringen. “In opdracht van installateurs en aannemerspartijen hebben wij jarenlang het betonboren en frezen van sleuven in wanden verzorgd”, vertelt Talen. “Bijvoorbeeld voor de aanleg van elektrotechnische installaties. Vanaf 2003/2004 kregen wij steeds vaker de vraag om ook slakkenhuispatronen/sleuvenpatronen aan te brengen in vloeren. Omdat in die tijd slechts één bedrijf deze dienstverlening aanbood, in combinatie met de aanleg van Ø14 mm vloerverwarmingsbuizen, zijn we ons hierin gaan verdiepen. Want welke behoefte hebben gebouweigenaren op dit gebied? Hoe haal je het meeste rendement uit de vloerverwarmingssystemen? En hoe kun je deze systemen ook haalbaar en maakbaar maken voor de bestaande bouw? We hebben een eerste machine ontwikkeld en sindsdien is onze business alleen maar gegroeid. Sinds enkele jaren heeft de aanleg van vloerverwarmingssystemen zelfs onze volledige focus.”

Aanleg van de vloerverwarming in een woning, op gegalvaniseerde stalen matjes met daaronder een reflecterende folie.

Nieuwe verdeler voor hoge en lage temperatuur warmtebronnen

ComfortFloors werkt met vaste leveranciers. Sinds 2004 is de firma dealer van Robot Vloerverwarming, dat sinds 1988 verdeelunits produceert en complete vloerverwarmingssystemen levert voor elke situatie en met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. “De systemen van Robot worden volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd, waardoor we zeer korte lijnen hebben met de fabriek”, aldus Talen. “Onder andere transmissieberekeningen en tekeningen worden zeer snel gemaakt en de levertijden zijn kort. Bovendien staan de productontwikkelaars open voor onze feedback. Praktijkervaringen worden actief meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe producten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Robot Standaard PRO verdelers, die sinds 2 november worden geleverd. Dankzij een compacte opbouw, met de pomp aan de voorzijde, kunnen deze verdelers in bijna iedere ruimte en uit het zicht worden aangebracht. Dankzij een LTV-inregelventiel kan de retourwaterstroom bovendien zeer eenvoudig worden ingeregeld. Hierdoor is de verdeler zowel geschikt voor aansluiting op hoge als lage temperatuur warmtebronnen en een uitstekende keuze voor gebouweigenaren die nu nog een cv-ketel hebben, maar in de toekomst graag willen overstappen op een warmtepomp of andere lage temperatuur warmtebron.”

Minimale diameter van 16 mm

De afgelopen jaren is de inkoop van vloerverwarming steeds meer een internethandel geworden, merkt Talen. “Zowel installateurs, aannemerspartijen als eindgebruikers vragen overal offertes op, waarna in de regel de goedkoopste aanbieder de vloerverwarming mag leveren. Om het verschil te kunnen maken in deze markt, zijn persoonlijk klantcontact, een uitgebreide dienstverlening én continue aandacht voor duurzaamheid, energiezuinigheid en nieuwe technieken onontbeerlijk. Als organisatie spelen we hier maximaal op in. Door onze samenwerking met Robot Vloerverwarming kunnen wij 10 jaar systeemgarantie aanbieden, hetgeen onze klanten maximaal vertrouwen in de producten bezorgt. Daarnaast leggen wij sec vloerverwarmingsbuizen met een minimale diameter van 16 mm aan, waarmee het allerhoogste rendement wordt geborgd. Bovendien worden sleuven stofvrij gefreesd, waarmee overlast voor bewoners en bedrijven tot een minimum wordt beperkt. Ook dat is ontzorgen, volgens ons.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht