Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
All-electric ready warmtepomp voor iedere woning
Het Durcocan warmtepompsysteem bestaat uit een buitenunit, een boiler voor warm tapwater, een driewegklep en een stuurcomputer.

All-electric ready warmtepomp voor iedere woning

Hoge temperatuur warmtepompen

Vaak wordt gezegd dat een oud, slecht geïsoleerd huis niet geschikt is voor een warmtepomp. Wil je toch een (hybride) warmtepomp, dan moet er eerst geïsoleerd worden. Ook moet er een lage temperatuur afgiftesysteem komen en oude leidingen en radiatoren moeten weg. Volgens Rik van Bavel, medeoprichter van Durocan, is dit allemaal helemaal niet nodig. Met een eenvoudige installatie kan iedereen volgens hem overstappen op een elektrische warmtepomp, zelfs al heb je een oude woning.

Installateurs krijgen stapsgewijze informatie over de manier van installeren.

In 2016 werd gestart met het Durocan warmtepompsysteem, dat werkt met hoge temperaturen. Deze is aan te sluiten op bestaande leidingen en radiatoren, wat hem ideaal maakt voor oudere woningen. Hoe dit mogelijk is? “In plaats van synthetische koudemiddelen gebruikt Durocan koolzuurgas. Dit heeft geen negatief effect op het milieu”, antwoordt Van Bavel. “Ons doel is om bestaande woningen op grote schaal van het gas af te halen, zodat de energietransitie haalbaar wordt voor meer mensen. En met een hybride Durocan kun je stapsgewijs overstappen naar gasloos, aangezien de meegeleverde regeltechniek all-electric ready is.”

Plug and play

In zijn zoektocht naar een innovatief product dat de markt zou kunnen veranderen, kwam Van Bavel uit bij de Japanse warmtepompfabrikant Sanden. Zij werkt alleen met monoblock warmtepompen met natuureigen koudemiddelen. Van Bavel kwam erachter dat dit perfect is voor huizen met ouderwetse radiatoren. “Wij distribueren de warmtepompsystemen en passen ze aan voor de Europese markt. Ze bestaan uit een buitenunit, een boiler voor warm tapwater, een driewegklep en een stuurcomputer. De installatie is zo makkelijk dat een handige doe-het-zelver het kan, waarna Durocan de ingebruikstelling doet. Het systeem is stekkerklaar, plug and play.” Binnenkort komt Durocan met een digitale bundel, zodat installateurs stap voor stap kunnen zien hoe de installatie werkt. Die ondersteuning wordt als service bij de machines geleverd.

De warmtepompen staan al op diverse plaatsen in Nederland en zijn verrassend stil.

Korte levertijd

De Durocan warmtepompen zijn verrassend betaalbaar. Een complete set exclusief installatie kost € 5.899 incl. BTW. Daar kunnen woningeigenaren nog € 2.175 ISDE-subsidie op krijgen. Ook deze transparantie in prijzen maakt de manier van werken anders dan we gewend zijn in de installatiewereld. Van Bavel: “We zien dat installateurs steeds minder twijfels hebben. Voorheen moesten ze ‘nee’ verkopen als mensen geen vloerverwarming hadden in hun woning. Dat is veranderd. Het zijn simpele machines met een onbekend koudemiddel, maar ze bieden vele mogelijkheden. We hebben inmiddels zo’n honderdvijftig woningen voorzien van een Durocan warmtepomp. Hiermee bewijzen we dat het werkt. Steeds meer installateurs hebben dat zelf ervaren en we groeien dan ook hard.”

Nóg een voordeel van de hoge temperatuur warmtepompen is de leverbetrouwbaarheid. Waar andere merken te maken hebben met lange levertijden, heeft Durocan momenteel een wachttijd van slechts drie maanden.

Weinig warmtepompen zijn zo eenvoudig te installeren.

Uitzonderlijk stil

Heb je als installateur of consument interesse in het Durocan warmtepompsysteem, dan zijn er diverse plekken in Nederland waar je een kijkje kunt nemen. De medewerkers van Durocan laten je graag zien en horen hoe de warmtepompen werken, zegt Van Bavel. “Ze zijn uitzonderlijk stil met 37 dB(A). Ik raad installateurs altijd aan om te komen luisteren, dan hoor je hoe stil hij is. Uit ervaring hebben we bovendien geleerd wat de beste dempingsproducten zijn om het geluid te minimaliseren. Installateurs die interesse hebben, kunnen altijd contact opnemen.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.