Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
All-electric klimaatsysteem voor PowerSlim in Eindhoven: In korte tijd geëngineerd én geïnstalleerd 

All-electric klimaatsysteem voor PowerSlim in Eindhoven: In korte tijd geëngineerd én geïnstalleerd 

“CSB Installatietechniek werkt in 9 van de 10 projecten volgens de CSB-standaard; een innovatieve en bewezen werkwijze voor een all-electric klimaatsysteem, dat in korte tijd geëngineerd én geïnstalleerd kan worden”, vertelt directeur Patrick van Meijl. “Het systeem bestaat in de basis uit vloerverwarming in combinatie met warmtepompen, een driepijps VRF- of VRV-systeem en ventilatie met warmteterugwinning middels een sorptie-warmtewiel. Deze installatie wordt volledig hydraulisch en regeltechnisch door ons gekoppeld, waarna CSB Service & Beheer heel graag de nazorg, het periodieke onderhoud en de service voor lange termijn verzorgt.”

Een mooi voorbeeld van een project waarin de CSB-standaard en nazorg optimaal tot hun recht komen, is de nieuwbouw van PowerSlim op Park Forum Eindhoven.

De CSB-standaard wordt voor ieder project op maat uitgewerkt. “We werken veelal in Design & Build-projecten en in opdracht van de eindgebruiker, voor wie we de transmissie- en koellastberekeningen en het installatie-ontwerp verzorgen, tot en met het uitvoeringsontwerp”, aldus Van Meijl. “Daarna volgt de uitvoeringsfase, waarna gedurende 1 jaar bij de wisseling van de seizoenen en als onderdeel van onze garantie de installatie tot in detail wordt ingeregeld en afgestemd. Ook wordt dan – indien gewenst – het onderhoudscontract opgesteld. Om een effectief beheer en onderhoud van de CSB-klimaatinstallatie te borgen, maken we gebruik van een webbased gebouwbeheersysteem. Vanuit onze locatie in Budel worden alle installaties actief gemonitord, zodat we snel kunnen ingrijpen bij afwijkingen. Gebouweigenaren kunnen bovendien inloggen op een digitaal CSB klantportaal, waarop zij de status van hun klimaatinstallaties real-time kunnen inzien. Deze totaaldienstverlening wordt door klanten zeer op prijs gesteld.”

Voor het individueel verwarmen en koelen van de kantoren is een Variable Refrigerant Flow (VRF) systeem geïnstalleerd met een binnenunit per ruimte.

PowerSlim op Park Forum Eindhoven

Een mooi voorbeeld van een project waarin de CSB-standaard en nazorg optimaal tot hun recht komen, is de nieuwbouw van PowerSlim op Park Forum Eindhoven. “In opdracht van de gebouweigenaar en als nevenaannemer van Aannemersbedrijf P. van Hulst BV hebben wij de volledige werktuigbouwkundige installatie voor dit project gemaakt. Van het loodgieterswerk en de ventilatie tot en met de complete all-electric klimaatinstallatie”, aldus Van Meijl. “Voor het individueel verwarmen en koelen van de kantoren hebben wij een Variable Refrigerant Flow (VRF) systeem geïnstalleerd met een binnenunit per ruimte. Ter ondersteuning van de VRF-units is in iedere kantoorruimte vloerverwarming aangebracht. Deze vloerverwarming wordt gevoed door lucht/water-warmtepompen in cascade-opstelling op het dak.” Op het dak staat tevens een luchtbehandelingskast met een toe- en afvoerdebiet van 3.000 m³/h. “Deze WTW luchtbehandelingskast is voorzien van een sorpte-warmtewiel, die in een uitstekende uitwisseling van latente en voelbare energie voorziet. Hierdoor gaan een optimaal binnenklimaat én een minimaal energieverbruik in dit project perfect hand-in-hand.”

Fase 2

De nieuwbouw van PowerSlim is begin dit jaar opgeleverd. Binnenkort wordt gestart met Fase 2, dat een vergelijkbare installatie krijgt en met hetzelfde bouwteam wordt uitgevoerd.        


Bouwinfo

Opdrachtgever 
WEH bv Sint Oedenrode

Architect 
CS2 Westerhoven

Aannemer
Aannemersbedrijf P. van Hulst BV

Installaties
CSB Installatietechniek en Elektro Theuws B.V.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.