Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Akoestische plafonds, effectief en nu ook naadloos

Akoestische plafonds, effectief en nu ook naadloos

Ecophon is al lang toonaangevend leverancier van akoestische oplossingen voor binnenruimtes. De komende jaren zal het bedrijf zich verder profileren, om haar positie in de markt te versterken en om nog meer invloed te krijgen op het positieve effect van goede akoestiek op het welzijn en de prestaties van mensen. 

Ecophon doet dit door als groep naar buiten te treden met een aantal sterke merken, die zij onder haar hoede heeft genomen. Maar ook met een transparant beleid op het gebied van duurzaamheid. Eurocoustic en API Quick-Lock waren al onderdeel van Ecophon. Om het aanbod in akoestische oplossingen te versterken, introduceert Ecophon nu de naadloos akoestische pleister van het merk fade®. Dit van oorsprong Deense bedrijf is sinds kort onderdeel van Ecophon.

Een speciaal ontwikkeld pleister op basis van perliet maakt de naden optisch onzichtbaar.

Fraai en aaneengesloten

Het naadloze akoestische plafondsysteem van fade® sluit 100% aan bij de productoplossingen van Ecophon. Geen losse plafondpanelen in een raster, maar een fraai, optisch aaneengesloten geheel met hoge akoestische kwaliteiten. Het systeem kan geïnstalleerd worden op nagenoeg alle oppervlaktes; op muren, bogen en zelfs gewelfde plafonds. Installatie verloopt snel en eenvoudig en het pleister kan verwerkt worden in bijna elke kleur, voor eindeloze designmogelijkheden. Inbouw van installaties zoals bijvoorbeeld ventilatie en verlichting is geen enkel probleem. Reparatie kan vlekkeloos en lokaal gebeuren, wat een enorm voordeel oplevert. De interesse bij ontwerpers van musea, restaurants en grote commerciële ruimtes is dan ook enorm.

Fraai en effectief

“Onze akoestische plafonds maken mooie, strakke ruimtes met veel weerkaatsend materiaal leefbaar”, vertelt Boudewijn van Grinsven, Technical Project Manager van Ecophon. “Ze zijn fraai en verbeteren tegelijkertijd het welzijn en de prestaties van mensen. Zeker de laatste jaren zien we dat het belang van een goede akoestiek steeds meer wordt erkend. De inzet van akoestische producten neemt consequent toe met een explosieve groei in de laatste vijf jaar.” Wat Ecophon zo bijzonder maakt, is de diep doorgedrongen kennis van de invloed van akoestiek op mensen. “Dat zit in ons DNA. We zijn intrinsiek gemotiveerd om iets goeds te doen voor mensen.”

De akoestische plafonds maken mooie, strakke ruimtes met veel weerkaatsend materiaal leefbaar

Duurzaam en gebruiksvriendelijk

Het fade®-systeem oftewel naadloos akoestische pleistersysteem is duurzaam. De basisgrondstoffen waarmee gewerkt wordt, zijn perliet voor het pleister en glaswol voor de akoestische panelen. Ook de bevestiging is eenvoudig. De panelen kunnen direct tegen het bouwkundige plafond worden bevestigd of tegen een ophangsysteem als verlaagd plafond worden gemonteerd. Het akoestisch pleister is geproduceerd op basis van anorganische materialen. Hierdoor is geen onderhoud vereist en is het erg eenvoudig om het pleisterwerk te repareren. Het systeem is duurzaam en bestand tegen vocht en blootstelling aan UV-licht. Bovendien is het antistatisch en kan er een nieuwe laag op aangebracht worden. Een speciaal voor dit doel ontwikkeld pleister op basis van perliet maakt de naden optisch onzichtbaar. “Die ene pleister is ook afdoende”, benadrukt Van Grinsven. “De gebruiker hoeft geen onderscheid te maken tussen een voorstrijk-, beschermende of afwerkpleister.” Door het ontbreken van opgevulde naden is het plafond 100% geluidsabsorberend.

Het akoestische plafondsysteem van fade® is verkrijgbaar via geselecteerde Ecophon partners. Zij zoeken samen met de klant naar de beste akoestische oplossing voor ieder project.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.