Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
A sound effect on people
Jacy‘z Hotel & Resort in Göteborg.

A sound effect on people

Saint-Gobain Ecophon ontwikkelt, produceert en verkoopt akoestische producten en systemen die bijdragen aan een goede werk-, leer- en zorgomgeving en die het welzijn en de prestaties van mensen in tal van sectoren verbeteren. Van systeemplafonds tot plafondeilanden, textielplafonds, baffles, wandpanelen en akoestisch pleister en altijd volgens de belofte ‘A sound effect on people’.

Onder de Saint-Gobain Groep vallen verschillende productmerken, waarvan Ecophon en Eurocoustic de bekendste zijn. “Op dit moment zitten we middenin een enorme transitie, waarin alle merken worden ondergebracht bij Ecophon”, vertelt Business Unit Manager Johanna Westera. “Ecophon is sinds lange tijd bekend in de markt om haar hoge kwaliteit plafondpanelen, die bijdragen aan een goede geluidsisolatie, een hoge geluidsabsorptie en een uitstekende spraakverstaanbaarheid. Met de transitie worden nu ook onze volumeproducten toegevoegd aan dit assortiment, zoals de witte Eurocoustic Tonga systeemplafonds. En ook onze R&D, product management, sales en marketing worden gecentraliseerd. Hierdoor ontstaat één sterk merk, evenals een one-stop-shop voor alle denkbare akoestische plafond- en wandoplossingen.”

One-stop-shop

Onder de one-stop-shop vallen ook de grids, profielen en accessoires die een eenvoudige en betrouwbare installatie mogelijk maken. Als voorbeeld noemt Westera het API Quick-Lock® systeem, dat zich kenmerkt door extra sterke profielen, vlakke en strakke verbindingen en een snelle en eenvoudige montage. “Het API Quick-Lock® systeem is onlangs geoptimaliseerd voor de Nederlandse markt en kan in combinatie met bijna al onze producten worden toegepast. En ook voor bandraster systeemplafonds bieden wij uitgebreide oplossingen aan. Bovendien zijn wij sterk in specials. Kortom: architecten, designers, aannemers en andere vakspecialisten kunnen voortaan voor ál hun akoestische producten en systemen bij Ecophon terecht.”

VIP-lounge van de Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Bijzondere designbeleving

Ondanks de enorme transitie, staan de (product)ontwikkelingen bij Ecophon niet stil. “In 2022 hebben wij onze naadloze monolithische akoestische plafonds met fade® akoestisch pleister geïntroduceerd, die inmiddels op grote belangstelling kunnen rekenen”, vertelt Westera. “Niet verwonderlijk, want fade® kan op vrijwel elk oppervlak geïnstalleerd worden, inclusief rechte en gebogen plafonds, scherpe hoeken en gewelfde koepels. In combinatie met de gladde of ultra-gladde afwerking ontstaat een bijzondere designbeleving, die hand in hand gaat met een excellente akoestiek (αW=1).”

Ook voor dit jaar staat een aantal introducties op de planning. Westera kan er nog niet teveel over zeggen, maar licht al wel vast een tipje van de sluier: “In de herfst komen wij bijvoorbeeld met een akoestisch textiel, die ruimtes een luxe look & feel geeft. In combinatie met de bijbehorende frames worden bijzondere 3D-effecten mogelijk, waardoor architecten en designers nóg meer designvrijheid krijgen.”

Het Victorian Pride Center in Melbourne.

Looks unique, sounds like Ecophon

De nieuwe producten sluiten perfect aan bij de designcampagne van Ecophon, die nóg meer dan voorheen de aandacht vestigt op een goed design. “Naast uitstraling en functionaliteit is de akoestiek een onmiskenbaar onderdeel van het design van een ruimte”, benadrukt Westera. “Met onze producten geven wij hier perfect invulling aan, waarbij een unieke eindresultaat gecombineerd wordt met de zekerheid van een goede akoestiek. Indrukwekkende referentieprojecten zoals Jacy‘z Hotel & Resort in Göteborg, Musée du Louvre in Parijs, het Victorian Pride Center in Melbourne en de VIP-lounge van de Volkswagen Arena in Wolfsburg bewijzen dat het kán.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.