Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
A-merk introduceert nieuwe warmtepomp
De warmtepompen van Gree worden gebruikt voor zowel woningen als kantoorpanden.

A-merk introduceert nieuwe warmtepomp

‘ÉÉN op de drie airco’s komt uit deze fabriek’

Gree Nederland is een onderdeel van Kusters Technische Handelsonderneming (THO). Het familiebedrijf biedt oplossingen voor het binnenklimaat in woningbouw en de utiliteitsmarkt. General Manager Xander Wiardi vindt het jammer dat het merk Gree nog niet veel bekendheid geniet binnen Nederland. “Daar brengen wij verandering in.”

Binnen het assortiment van Gree vinden we airconditioners, warmtepompen, luchtreinigers en luchtontvochtigers. Het is eigenlijk vreemd dat het Chinese merk in Nederland nog niet zo bekend is, want inmiddels komt één op de drie airco’s in de wereld uit de Greefabriek. Het merk kenmerkt zich door zijn ervaring, expertise en betrouwbaarheid. Wiardi: “Veel bedrijven kampen op dit moment met transport- en leveringsproblemen. Natuurlijk heeft Gree hier ook mee te maken. Toch hebben wij onze klanten het afgelopen jaar gewoon kunnen bedienen. Het merk is namelijk groot en doet alles in eigen beheer. Het heeft opgeschaald en de productiecapaciteit verhoogd. Daardoor zijn de producten gewoon leverbaar, zowel afgelopen als komend jaar. Dat geldt ook voor de warmtepompen.”

Kusters THO is de officiële importeur voor de Nederlandse markt. Het was zelfs de eerste importeur van Gree voor de Europese markt, 28 jaar geleden. “De reden voor Kusters om voor dit merk te kiezen, is dat het een grote R&D afdeling heeft en goede componenten”, aldus Wiardi.

Versati warmtepomp

De warmtepomp van Gree is de Versati III. Deze is verkrijgbaar als all-electric splitmodel en monobloc. Hij is geschikt voor het verwarmen en koelen van woningen en kantoren en kan het sanitair warm water bereiden. Wiardi: “Koudetechnische bedrijven hebben een F-gassencertificering en kunnen daarom de splitmodellen installeren. CV-installatiebedrijven hebben deze certificering niet altijd en gaan liever voor monobloc. Die hoef je alleen waterzijdig te installeren. Met de Versati kun je dus alle kanten op.”

Op dit moment is de warmtepomp alleen als all-electric verkrijgbaar, maar de hoge mate van intelligentie zorgt ervoor dat hij ook nu al als hybride ingezet kan worden. Hij heeft een vermogen van 6 tot 16 kW. De tweetrapscompressor en de invertertechnologie zorgen ervoor dat er een hoge energie-efficiëntie behaald wordt. “Gree is steeds in ontwikkeling en verbetert continu. Binnenkort komt de Versati IV monobloc op de markt. Deze krijgt een COP van boven de 5. Dat vertaalt zich in een hogere ISDE-certificering, waarmee je subsidie kunt krijgen”, aldus Wiardi.

Groeiend merk

Bij Kusters merken ze dat zowel installateurs als consumenten positief reageren op de producten van Gree. “In het afgelopen jaar groeide het merk dan ook gestaag”, gaat Wiardi verder. “We hebben geïnvesteerd in mensen en voorraad. Het is niet per se ons doel om groter te worden, maar we willen graag kwalitatief goede merken leveren tegen marktconforme prijzen en installateurs ondersteunen.”

Dat laatste wordt gedaan met de helpdesk, de technische dienst en trainingen. “We zorgen ervoor dat de installateur alles weet van een project en als het nodig is, komen we op locatie. Ons bedrijf staat voor loyaliteit, daadkracht en expertise. We doen wat we zeggen en als iets niet mogelijk is, dan zeggen we dat ook. Bij ons is ook iedereen welkom, of je nou zzp’er bent of een bedrijf met meer mensen in dienst. Je wordt lid van de familie en je groeit met ons mee”, aldus Wiardi.

Wil je weten wat Gree Nederland kan betekenen voor jouw relaties of meer informatie over de Gree Versati warmtepomp? Het team van Gree Nederland is je graag van dienst met informatie en deskundig advies.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.