Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
74% van machineoperators neemt meer reinigingsdoeken mee dan daadwerkelijk nodig om te voorkomen dat ze op en neer moeten lopen

74% van machineoperators neemt meer reinigingsdoeken mee dan daadwerkelijk nodig om te voorkomen dat ze op en neer moeten lopen

De werkdag van een groot aantal machineoperators wordt ten minste 20 keer onnodig onderbroken om poets- en reinigingsproducten te halen en weg te gooien, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Tork. Bovendien neemt 74 procent van de operators vaak meer reinigingsdoeken mee dan nodig om extra onderbrekingen te voorkomen. Om facilitair managers te ondersteunen bij het voorkomen van verspilling, introduceert Tork de gratis ‘Tork calculator voor berekenen verspilling in beweging’ waarmee bedrijven de impact van ineffectieve plaatsing van reinigingsdoeken kunnen meten.

Lean Manufacturing is gericht op het creëren van maximale productiviteit voor klanten door zo veel mogelijk verspilling te voorkomen. Tork® heeft onderzoek uitgevoerd naar dit onderwerp om beter te begrijpen hoe de productie-efficiëntie kan worden verbeterd. Zo blijkt dat niet geoptimaliseerde locatie van reinigingsdoeken kan leiden tot zowel verloren tijd als een te grote voorraad. Bovendien kan een onhandige opslaglocatie leiden tot stress bij de werknemers. 

Het onderzoek toont aan dat binnen industriële omgevingen zoals productiefabrieken, machinewerkers het volgende ervaren: 

  • 44% wordt minstens 20 keer per werkdag onderbroken om heen en weer te lopen naar opslaglocaties van reinigingsdoeken om producten op te halen en weggooien; 
  • 74% neemt meer poetsdoeken mee dan daadwerkelijk nodig om te voorkomen dat ze op en neer moeten lopen; 
  • 69% geeft aan dat ze stress ervaren als de werkzaamheden worden onderbroken terwijl ze veel te doen hebben;
  • 90% zegt dat als ze kwalitatieve hulpmiddelen als poetsdoeken in de buurt hebben van het werkstation, dit hun werkplekorganisatie en werktevredenheid ten goede zou komen.

Tork Performance Dispensers: binnen handbereik van elke machinebediener 

Om de operationele efficiëntie te verbeteren, is de opslaglocatie en plaatsing van reinigingsdoeken essentieel. Hierdoor hoeven machineoperators geen afstanden af te leggen om ze te pakken. Het kan moeilijk zijn om een oplossing te vinden die bij elk bedrijf past, omdat de productieomgevingen zeer gevarieerd zijn. Om facilitair managers hierin tegemoet te komen, zijn de Tork Performance® dispensers ontworpen met een reeks flexibele montagemogelijkheden. De dispensers kunnen geplaatst worden waar ze het meest nodig zijn – binnen handbereik van elke machineoperator. Deze ontwerpfunctie neemt effectief de hoofdoorzaak weg van beweging- en voorraadverspilling.

“Dankzij de kennis die wij hebben van de productieomgeving kunnen wij bedrijven niet alleen helpen nieuwe oorzaken van verspilling op te sporen, maar ook een oplossing voor het probleem bieden. Onze innovatieve producten kunnen bedrijven helpen voortdurend te verbeteren,” aldus Michal Wojdat, Marketing Manager Industry bij Tork.

Nieuwe tool: Tork calculator voor berekenen verspilling in beweging

Om klanten te ondersteunen in hun streven naar afvalvermindering, heeft Tork een nieuwe gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld: de Tork Motion Waste Calculator. Met deze webtool kunnen bedrijven snel inzicht krijgen in de mate waarin de plaatsing van dispensers werkelijk van invloed is op het dagelijkse werk van operators. 


Klik hier om de tool uit te proberen. Om meer te weten te komen over hoe beweging- en voorraadverspilling te verminderen en het Tork Performance dispensersysteem te ontdekken, lees hier meer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.