Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
6.500 m² rechthoekig en  6.000 m¹ rond kanaalwerk voor Rock Utrecht

6.500 m² rechthoekig en 6.000 m¹ rond kanaalwerk voor Rock Utrecht

In Utrecht-Kanaleneiland komt woonproject Rock tot leven. Op het terrein van het voormalige St. Antonius Ziekenhuis worden betaalbare woningen en appartementen gerealiseerd voor studenten, jongeren en starters. Blikvanger van het project is de 70 meter hoge woontoren, die plaats biedt aan 463 woningen op 23 verdiepingen. Boven een nieuw parkeerdek zijn twee appartementengebouwen gerealiseerd met respectievelijk 48 en 125 wooneenheden. Bovendien is het voormalige beddenhuis uit de jaren ‘60 behouden en getransformeerd tot appartementencomplex, met commerciële ruimten op de begane grond en eerste verdieping. De gebouwen zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnet en waar mogelijk voorzien van een WTW-systeem, vloerverwarming en zonnepanelen. Een duurzaam luchtkanalenstelsel draagt bij aan een prettig en gezond binnenklimaat.

schilt up living 196a7837 hr kopieren

Vanwege de beperkte bouwplaats zijn alle verzinkt stalen luchtkanalen just-in-time op het project aangeleverd en direct verwerkt.

 

In opdracht van totaalinstallateur Schulte & Lestraden Lisse bv heeft Schilt Luchtkanalen het duurzame luchtkanalenstelsel voor de woontoren, de laagbouwtorens en het beddenhuis geproduceerd, geleverd en gemonteerd. “In totaal gaat het om circa 6.500 m² rechthoekig en 6.000 m¹ rond kanaalwerk”, vertelt Jan Geerlings, projectleider bij Schilt Luchtkanalen. “Vanwege de beperkte bouwplaats zijn alle verzinkt stalen luchtkanalen just-in-time op het project aangeleverd en direct verwerkt. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van de kranen en liften ter plaatse. Bepaald geen sinecure. Zeker niet in de Rock toren, waar de kanaaldelen flinke verticale afstanden moesten afleggen.”

Inmiddels is 99,9% van de montagewerkzaamheden gereed. “Bovendien hebben we op diverse representatieve locaties perslucht- en Luka C reinheidsproeven uitgevoerd, waarmee de kwaliteit en hygiëne van de luchttechnische installatie wordt geborgd”, vertelt Leo ’t Jong, commercieel marketing manager bij de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen, Schilt Luchttechniek en Schilt Airconditioning. “Binnenkort starten we met een meerwerkopdracht, namelijk de productie, levering en montage van het luchtkanalenstelsel op de begane grond en eerste verdieping van het beddenhuis. Medio september moeten ook deze werkzaamheden gereed zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.