Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
31 luchtbehandelingskasten en 90 warmtepompen leveren 450.000 m³/h geconditioneerde lucht
De luchtbehandelingskasten en warmtepompen zijn plug-and-play en inclusief besturingstechnieken geleverd.

31 luchtbehandelingskasten en 90 warmtepompen leveren 450.000 m³/h geconditioneerde lucht

Op het dak van Westfield Mall of the Netherlands zijn 31 luchtbehandelingskasten en 90 warmtepompen geïnstalleerd, die geconditioneerde lucht inblazen in de passages, horeca- en retailruimtes van de 13 bouwdelen. De luchtbehandelingskasten en warmtepompen zijn plug-and-play en inclusief besturingstechnieken geleverd door Orange Climate (OC) Verhulst. Daarmee was W-installateur Roodenburg Groep verzekerd van één leverancier, één contactpersoon en één verantwoordelijke partij voor de complete, all-electric installatie.

“In 2016 zijn wij door Roodenburg Groep gevraagd om mee te denken over de luchtbehandeling in Westfield Mall of the Netherlands en om gezamenlijk de engineeringsfase te doorlopen”, vertelt Mark van der Burg, Accountmanager Regio West bij OC Verhulst. “Samen hebben we gezocht naar een optimum in techniek, comfort en prijs, waarna we eind 2017 de leveringsopdracht gegund kregen.”

450.000 m³/h lucht 

Gekozen is voor luchtbehandelingskasten uit de VKT plus-serie van OC Verhulst, die gezamenlijk 450.000 m³/h lucht verversen. “Alle luchtbehandelingskasten zijn op onze productielocatie in Drunen gebouwd”, aldus Van der Burg. “De meeste kasten zijn voorzien van een kruisstoomwisselaar, die actief warmte terugwint. Tijdens deze warmte-uitwisseling blijven warme retourlucht en verse aanvoerlucht strikt gescheiden, waarmee de luchtbehandelingskasten tevens aansluiten op de nieuwe corona-inzichten.”

In navolging van de passages, horeca- en retailruimtes zijn ook kruisstroomwisselaars geïnstalleerd in de luchtbehandelingskasten van de horecakeukens. Immers is het zonde om deze warmte ongebruikt naar buiten weg te voeren. “Om vetten en kookgeurtjes efficiënt af te vangen, zijn in de retourkasten tevens vetafscheiders en actief koolstoffilters aangebracht.”

Plug-and-play installaties

Om het aantal monteurs op de bouw tot een minimum te beperken, zijn de luchtbehandelingskasten en warmtepompen in Drunen op een speciaal frame geplaatst en compleet bekabeld. “Bovendien hebben we de regeltechniek reeds geïntegreerd”, aldus Van der Burg. “Hierdoor was op de bouwplaats nog maar één hijsmoment per installatie nodig en kon Roodenburg Groep de luchtbehandelingsinstallaties eenvoudig en plug-and-play aansluiten.” Uniek is bovendien de toekomstbestendigheid van de luchtbehandelingskasten. “Doordat de VKT plus-serie modulair is opgebouwd, kan onze renovatie- en onderhoudsafdeling bij veranderende wensen of uitbreidingen eenvoudig aanpassingen aan de installatie doorvoeren. Hiermee wordt een gezond en comfortabel binnenmilieu in Westfield Mall of the Netherlands voor lange tijd geborgd.”       

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.