Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
3 tips om je woning goedkoop maar effectief te isoleren

3 tips om je woning goedkoop maar effectief te isoleren

Een lagere energierekening begint bij het binnenhouden van de warmte en het buitenhouden van de kou. De beste manier om dit te doen: isoleren. Er zijn verschillende manieren hoe je je woning kunt isoleren. Bij die verschillende manieren horen uiteenlopende prijsklassen en effecten. Wij lichten de 3 opties met de beste prijs-kwaliteitsverhouding toe.

Tochtstrips plaatsen

Tochtstrips zijn de goedkoopste vorm van isolering. Toch is het daadwerkelijk effectief gebleken. Het is vooral belangrijk dat je de doortocht van de garage naar je woning goed afsluit. Plaats hiervoor tochtstrips onder de deur. Verder is het verstandig om je deurbrievenbus te vervangen voor een wandbrievenbus om koude stromen door je voordeur tegen te gaan. Per deur ben je ongeveer €6,99 kwijt om hem te voorzien van een tochtstrip.

Glas vervangen

Hoogrendements glas, beter bekend als HR-glas, wordt steeds populairder onder huisbezitters. HR-glas verhoogt de isolatiewaarde van je woning en verdient zich snel terug. De prijs van standaard/dubbel glas is ongeveer €115,- per m2 en levert een jaarlijkse kostenbesparing van €140,- op bij een woning met 20m2 aan glas.

HR-glas kost om en nabij €120,- per m2 en bespaart €180,- op jaarbasis bij een woning met 20m2 aan glasoppervlak. Door 5 euro per m2 meer te investeren houd je op jaarbasis €40,- meer over dus!

De juiste raamdecoratie kiezen

Wanneer je ruiten gemonteerd zijn kun je ze extra isoleren met behulp van raamdecoratie. Zo kun je kiezen uit een gordijn met een dikke voering. Let op: hoe dikker de voering, hoe hoger de isolerende waarde. Ook is een plissegordijn een goede keuze. Deze gordijnen hebben een unieke honingraatstructuur die een isolerend effect heeft. Voor een relatief kleine investering in raamdecoratie verbeter je dus de isolatiewaarde van je woning.

Wees dus geen dief van je eigen portemonnee. Investeer een klein bedrag om je energierekening op jaar basis flink te laten dalen. Een warm huis in de winter en een koele woning in de zomer, een ideaalscenario die je met isolatie kunt bewerkstelligen!

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.