Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
25 jaar specialist in het reinigen en coaten van klimaatinstallaties

25 jaar specialist in het reinigen en coaten van klimaatinstallaties

De firma werd in 1996 opgericht door Rene Ameling, die grote mogelijkheden zag in het reinigen, renoveren en conserveren van klimaatinstallaties.

“Ik werkte destijds voor een technisch bedrijf dat voornamelijk actief was in de waterbehandeling voor (koel)industriële processen”, vertelt hij. “Een nevenactiviteit was het reinigen en coaten van klimaatinstallaties, maar dit was een beetje een ondergeschoven kindje. Zonde, naar mijn idee. Daarom ben ik dit in eigen beheer gaan oppakken. Op 1 februari 1996 ben ik als eenmanszaak gestart. Wel heb ik gelijk TNO en een grote coatingfabrikant benaderd, die samen met mij hebben gezocht naar een goede warmtegeleidende coating voor het beschermen van warmtewisselende lamellenbatterijen van met name koelmachines.”

In 1999 verhuisde Conpro naar een eigen pand in Dordrecht, dat in eigen beheer is gebouwd.

In hetzelfde jaar sloot ook oud-collega Erik 

Schruijer aan. “Erik heeft enorm veel technische kennis en is als technisch directeur nog altijd intensief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe conserveringsproducten. Aanvankelijk voerde hij alle werkzaamheden uit, terwijl ik mij stortte op het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Omdat we beiden over een groot netwerk beschikken, ging dat snel. Van meet af aan kregen we veel werk gegund. Daarom werd al gauw een eerste hulpmonteur toegevoegd. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een gezonde onderneming met 20 eigen medewerkers en een schat aan vakmanschap en ervaring.”

Conpro is al 25 jaar een vertrouwd adres voor het reinigen, renoveren en conserveren van klimaatinstallaties.

Snel, flexibel en betrokken

Eén van de klanten die is meeverhuisd naar Conpro, is specialist in datacenterkoeling APAC. “Ik heb René en Erik eind jaren ’80 leren kennen en ons contact is heel goed”, vertelt algemeen directeur Peter de Bruijn. “Conpro past ons zowel kwalitatief als commercieel. Het is een overzichtelijke organisatie met weinig lagen en toegang tot iedereen. Aanvragen en offertes worden snel opgepakt, ook in geval van specials. Bovendien zijn de medewerkers bereid om dag én nacht te werken. Zeker in de datacentermarkt is dat enorm belangrijk. De afgelopen kwart eeuw is een mooie wisselwerking ontstaan.” Een bijzonder moment dat hem is bijgebleven, betreft het onderhoud van een airco-installatie in Almere: “Enkele jaren na de installatie ontstond een acuut probleem, omdat de warmtewisselaar op het dak zwaar vervuild was geraakt. Erik verzorgde de reinigingswerkzaamheden en ik zag aan zijn ogen dat hij weinig had geslapen. Op een bepaald moment moest hij zelfs even gaan zitten. Toen bleek dat hij van een andere klus kwam en al meer dan 24 uur in touw was. Hij had het klokje rond gewerkt om ons te ondersteunen. Die betrokkenheid is nooit verdwenen.”

Hoogefficiënte spuitcabine

In 1999 verhuisde Conpro naar een eigen pand, dat in eigen beheer is gebouwd. “Een enorme stap”, volgens Ameling, “maar ook een hele goede, omdat hier voldoende ruimte beschikbaar was om door te groeien.” In 2012 vond een grote uitbreiding plaats en werd een hoogefficiënte spuitcabine toegevoegd die voldoende ruimte biedt om elke koelinstallatie die over de weg vervoerd kan worden, te behandelen. In 2016 hebben we ons 20-jarig bestaan gevierd op de VSK-beurs.”

Van meet af aan kregen Rene Ameling en Erik Schruijer veel werk gegund.

Constante kwaliteit, goede service

Ook leverancier van hoogwaardige klimaatsystemen Alklima is een klant van het eerste uur. “Onze ambitie is om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen”, vertelt directeur Arjen de Jong. “Ook het coaten van de installaties valt hieronder, waarvoor we al zeer lang en zeer prettig met Conpro samenwerken. Conpro onderscheidt zich door een constante kwaliteit, goede service én betrouwbaarheid. Belangrijk voor ons is bovendien de duurzaamheid van de producten, waarmee de organisatie uitstekend aansluit bij onze visie op duurzaamheid en circulariteit.”

Volledig oplosmiddelvrij

“De afgelopen 10 jaar hebben wij actief gezocht naar oplossingen, om de duurzaamheid van onze producten te vergroten”, benadrukt Ameling. “Sinds 2017 is ons assortiment zelfs oplosmiddelvrij. Een mooie prestatie, waar we nog altijd enorm trots op zijn. Hiermee komen we namelijk zowel tegemoet aan het milieu als aan het welzijn en comfort van onze mensen, die dagelijks met deze producten werken. Afgelopen jaar hebben we een extra pand betrokken op hetzelfde industrieterrein in Dordrecht, waar een tweede spuitcabine, extra kantoren en extra opslagruimte zijn gerealiseerd. Hierdoor kunnen we nog verder groeien en klanten nog beter van dienst zijn.” De afgelopen jaren zijn enorme stappen gemaakt, resumeert hij. “En ook de toekomst zien we vol vertrouwen tegemoet. Immers: schone lucht wordt steeds belangrijker.”

Waardevolle aanvulling

Zeer tevreden over de dienstverlening is ook Heeboss. “Onze organisatie bestaat uit een groep van bedrijven, actief in de klimaatbeheersing, die regelmatig een beroep doen op Conpro”, vertelt marketeer Daniel Bosschaart. “Zo zijn de meeste machines uit de huurvloot van Recool gecoat en ook de machines van Airview Luchtbehandeling worden veelal vanuit de fabriek naar Conpro gebracht voor conservering. Dankzij de coatings wordt de levensduur van onze installaties verlengd. Daarmee is Conpro een waardevolle aanvulling op onze dienstverlening. We ervaren onze samenwerking als zeer prettig. Zowel tijdens de eerste conservering als tijdens het reinigen, renoveren en conserveren op locatie. Want net als onze installaties hebben coatings periodiek onderhoud nodig.” Recent hebben Heeboss en Conpro een mooi project afgerond in Den Helder, waarin specifieke eisen golden. “Om te voorkomen dat zilte zeelucht de klimaatinstallaties aantast bijvoorbeeld, is een specifieke coating aangebracht. Daarmee kunnen wij de gewenste kwaliteit voor lange tijd garanderen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.