Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Forse uitbreiding verhuurbare batterijcontainers bij Bredenoord

Forse uitbreiding verhuurbare batterijcontainers bij Bredenoord

Bredenoord breidt haar verhuurvloot uit met extra Big Battery Boxen tot 5,5 MWh batterij capaciteit. Dat maakte het Apeldoornse bedrijf bekend tijdens de internationale beurs Intersolar in München. De bekendmaking van de extra capaciteit ging gepaard met de uitreiking van een tweede GRIDSTOR- conformiteitscertificaat van DNV GL ten behoeve van het ontwerp van de Big Battery Box.

Koen Broess, expert op het gebied van energieopslag bij DNV GL: “De GRIDSTOR recommended practice  is leidend in de wereld als richtlijn voor de veiligheid, prestaties en werking van netgekoppelde energieopslag. We zien een groei in de ontwikkeling en implementatie van grootschalige energieopslagsystemen, terwijl er nog geen certificeringsnorm beschikbaar is. GRIDSTOR is ontwikkeld, met de industrie, en biedt een leidraad voor de kwaliteit en veiligheid van deze systemen.”

Uitbreiding vloot batterijsystemen voor energietransitie
De vraag naar energieopslagsystemen groeit in hoog tempo. Met de uitbreiding naar 5,5 MWh kan Bredenoord snel inspelen op de directe vraag van klanten en klanten nu nog sneller voorzien van betrouwbare duurzame, tijdelijke mobiele energie. Batterijsystemen zijn essentieel in de energietransitie en Bredenoord speelt hierop in door ze hybride aan te bieden. Dat wil zeggen in combinatie met het vaste net, opwekking vanuit zon, of opwekking met een aggregaat en biodiesel. Het aggregaat slaat dan alleen aan als de batterij leeg is of er een piek in de stroomvraag is. Door het lagere aantal draaiuren is minder brandstof nodig en gaan aggregaten langer mee. Hiermee verduurzaamt het Apeldoornse bedrijf de werkwijze van haar klanten en van zichzelf. Een ander voordeel is dat batterijen direct energie afgeven. Daardoor kan het een ideale combinatie vormen met systemen op hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof waardoor groene stroom gegenereerd wordt.

Met de grotere vloot kan Bredenoord bedrijven en organisaties ook faciliteren bij andere toepassingen die in opkomst zijn, zoals FCR (Frequency Containment Reserve) en Peakshaving.

GRIDSTOR-Statement of Conformity
Margien Storm van Leeuwen, Manager New Business van Bredenoord: “Juist omdat energieopslag steeds breder ingezet wordt zijn de GRIDSTOR-conformiteitsverklaringen van DNV GL door Bredenoord een meerwaarde. Het geeft onze klanten zekerheid over de toepassingen en veiligheid van de Big Battery Box. Dit kunnen we voor bijvoorbeeld vergunningaanvragen met de systeemdocumentatie ook direct aan alle instanties aantonen.” Bredenoord werkt voortdurend aan verdere innovatie van producten voor energieopslag, zowel in kleine vermogens zoals de ESaver als grote mobiele containers en nieuwe technologieën. “We kijken met name naar slimme, vernieuwende hybride combinaties die onze klanten voorzien van betrouwbare en duurzame energieoplossingen in de energietransitie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.