Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
100% kwaliteit met de automatische ontluchters van Caleffi

100% kwaliteit met de automatische ontluchters van Caleffi

Caleffi is wereldleider in de productie van automatische ontluchters en heeft hierin het meest complete assortiment. De ontluchters hebben 100% kwaliteitsgarantie dankzij vele jaren ervaring en scherpe kwaliteitscontroles.

De MINICAL® onderscheidt zich van andere automatische ontluchters door onder andere een hygroscopisch kapje. Deze voorkomt eventuele schade in geval van lekkage. Daarnaast is deze uniek in zijn soort door een zeer groot ontluchtingsgebied. Dit komt door de grote luchtkamer en de naaldafsluiter.
In 3 woorden: klein, eenvoudig en doeltreffend.

Werkingsprincipe
Het werkingsprincipe van een automatische ontluchter is zeer eenvoudig. Een vlotter die op het waterniveau drijft, houdt een afsluiter gesloten. Wanneer er zich in de vlotterkamer lucht verzamelt, daalt het waterniveau en zal het ontluchtingsventiel openen. De verzamelde lucht zal nu ontsnappen. Hierdoor stijgt het waterniveau en het ontluchtingsventiel sluit weer.

Lucht in de installatie
Lucht veroorzaakt alleen maar problemen in verwarmings- en koelinstallaties. Elke vakman zal dit beamen. Vaak gehoorde klachten zoals radiatoren die niet de voorziene warmte afgeven, storende borrelende geluiden in de radiatoren en regelmatig handmatig moeten ontluchten, zijn allemaal toe te schrijven aan lucht in de installatie. En dan zijn er nog de klachten die pas na langere tijd naar boven komen, zoals pompen die vroegtijdig kapot gaan en het doorroesten van radiatoren en leidingen.

Automatische ontluchters zijn ontworpen om opgehoopte lucht uit verwarmings- en koelinstallaties te verwijderen, zonder dat er handmatig ingegrepen hoeft te worden. Daarnaast voorkomen ze dat lucht zich ophoopt in leidingen en radiatoren en gaan ze lawaai, corrosie en cavitatie in de circulatiepomp tegen. Kortom, allemaal aspecten die de levensduur en prestaties van een installatie nadelig kunnen beïnvloeden.

Kenmerken MINICAL®

  • Verwijdert opgehoopte lucht uit verwarmings- en koelingssystemen, zonder handmatig ingrijpen;
  • Voorkomt corrosie, luchtzakken en cavitatie in circulatiepompen en bevordert de levensduur en prestaties van een installatie;
  • Zeer groot ontluchtingsdebiet dankzij grote luchtkamer en naaldafsluiter;
  • Lange levensduur vanwege RVS hefboom en kleine kans op vervuiling;
  • Eenvoudig vervangbaar zonder waterverlies door automatisch afsluitklepje;Makkelijk te reinigen;
  • Extra beveiliging tegen lekkage door hygroscopisch veiligheidskapje.

Bekijk hier de product sheet

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.