Wattz-In winnaar VSK Award!

Wattz-In, een initiatief van Zehnder, Alklima en ABB,  is winnaar van de VSK Award in de categorie Energie & Transitie. Wattz-In is een kant-en-klare module voor de woningbouw waarbinnen warmtepomp (Alklima), ventilatie-WTW (Zehnder) en omvormer (ABB) in optimale balans zijn samengebracht. De module combineert meer rendement en minder energieverbruik.

De jury van de VSK Award vindt de integratie van alle verschillende onderdelen voor een energiezuinige woning in één compacte behuizing een groot voordeel. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat de module eenvoudig in de woning geplaatst kan worden.

De resultaten van dit systeem zijn volgens de jury hoog en de schaalbaarheid maakt de techniek aantrekkelijk. Waardering heeft de jury verder voor de opmerkelijke optie Watzz-up waarmee een gepatenteerde dakkap ruimte biedt aan de plug-in module. De unit is daarmee geen ontsierend element meer in de tuin of aan de buitengevel, maar is altijd netjes ‘weggewerkt’ en eenvoudig via een lift bereikbaar voor werkzaamheden.

Wattz-In is een verwarmings-, ventilatie- en tapwatermodule waarmee nul-op-de-meter- en energieambities voor nieuwbouw en renovatie van woningen binnen handbereik komen. De module heeft een bescheiden formaat ter grootte van een koelkast. Daarmee kan de module eenvoudig en onopvallend in de bijkeuken, op zolder of in de garage worden geplaatst.

Door de integratie van en afstemming tussen de verschillende componenten in één unit behoort een begrip als overdimensionering tot het verleden. Wattz-In kenmerkt zich daarmee niet alleen als technische innovatie, maar vormt ook een bijzondere samenwerking tussen verschillende partijen. Voordeel voor klanten is dat zij één aanspreekpunt hebben voor een complete module.

Naast de Wattz-In en Wattz-up omvat het Wattz-concept ook de Wattz-smart, een remote monitoringsysteem dat het mogelijk maakt om energiestromen in woningen en kantoren efficiënt te managen. Het systeem is in drie varianten verkrijgbaar, te weten Wattz Energy Solutions basis (EVP-ready), Wattz Smart Energy Solutions (inclusief smart grid), en Wattz Smart Plus Energy solutions (inclusief remote).

Wattz-In