Vakbeurs Solar Solutions Int.: de toekomst van zonne-energie onder één dak verzameld

Nederland bevindt zich middenin een energietransitie, waarin stroom uit fossiele brandstoffen – zoals gas, kernenergie en steenkolen – steeds vaker wordt vervangen door duurzame energie. Zonne-energie zal in de toekomst de belangrijkste energiedrager worden, wat vraagt om nieuwe technieken, producten én aanbieders. Als grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux biedt Solar Solutions Int. op 21 en 22 maart in de Expo Haarlemmermeer een uniek overzicht van de zonne-energieontwikkelingen van vandaag én morgen, met circa 130 standhouders uit 20 verschillende landen, een Innovatie Boulevard en een praktijkgericht seminar- en trainingsprogramma. De beurs is exclusief toegankelijk voor zakelijke bezoekers. 

Solar Solutions Int. is dé plek voor installatiebedrijven, bouwbedrijven, woning- en gebouwbeheerders, (semi)overheid, architecten, woningbouwcorporaties, vastgoed- en projectontwikkelaars en consultants om producten te vergelijken, informatie te vergaren, inkoop te regelen en te netwerken, vertelt Rolf Heynen, Directeur bij organisator Good!. “Alle toonaangevende zonne-energieleveranciers zullen in Haarlemmermeer vertegenwoordigd zijn en hun nieuwste innovaties tonen. Onder andere op de Innovatie Boulevard in de entree, waar de dertig meest prominente innovaties gepresenteerd zullen worden. Maar ook in hun eigen stands, waar veel producten werkend te zien zullen zijn. Van zonnepanelen tot zonneboilers, van micro-omvormers tot dakliften en van montagematerialen tot batterijsystemen.”

Op de beursvloer wordt een Innovation Area ingericht waar startups en onderzoeksinstellingen zoals de TU Delft, TNO, ECN, Solliance en SEAC ontwikkelingen zullen tonen die nog niet in de markt verkrijgbaar zijn. Daarnaast kunnen beursbezoekers deelnemen aan een zeer interessant seminar- en trainingsprogramma, waarin onderwerpen van techniek tot toepassing en van wet- en regelgeving tot subsidies aan bod zullen komen.


Alle toonaangevende zonne-energieleveranciers zullen in Haarlemmermeer vertegenwoordigd zijn en hun nieuwste innovaties tonen

SDE+ subsidies
“De eerste seminarruimte focust zich volledig op de SDE+ subsidies en alles wat daarmee samenhangt”, vertelt Heynen. “Naast de realisatie van grote zonneparken en bijbehorende financieringen wordt ruim aandacht besteed aan kleinere daktoepassingen voor (agrarische) bedrijven, de keuze voor de juiste producten, eventuele verzekeringen en wet- en regelgeving. RVO komt vertellen over de diverse subsidiemogelijkheden, voor grote en kleinere systemen.”

Van producttechniek tot markt en beleid
In de tweede ruimte wordt zonne-energie in de breedste zin van het woord behandeld, vertelt hij. Van producttechniek tot markt en beleid. “Professoren Wim Sinke en Arno Smets verzorgen een presentatie over wereldwijde markttrends en technieken, terwijl andere specialisten ingaan op de nieuwste omvormertrends, zonnepaneelontwikkelingen en koppelingen met energie-opslagsystemen. Daarmee bieden we voor iedere bezoeker wat wils.”

Alle seminars zijn vrij te bezoeken.

Combinatie met Duurzaam Verwarmd
Solar Solutions Int. wordt gelijktijdig gehouden met de vakbeurs Duurzaam Verwarmd, die in de naastgelegen hal te bezoeken is. “Deze beurs is volledig geënt op duurzame warmte- en koudetechnieken, luchtbehandeling en ventilatie, wat diverse raakvlakken heeft met zonne-energieopwekking”, vertelt Heynen. “Met het overkoepelde thema ‘elektrificering van de energievoorziening’ slaan we op 21 en 22 maart dan ook twee vliegen in één klap.”

Duurzaam Verwarmd omvat net zoals Solar Solutions Int. een groot aantal stands, een Innovatie Boulevard en twee seminarruimtes, waar bezoekers maximaal geïnformeerd worden over collectieve en individuele warmteoplossingen voor zakelijke en particuliere toepassingen. De beurs wordt geopend met een openingscongres, waar minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) zijn visie op de transitie naar duurzame warmte deelt.


Als grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux biedt Solar Solutions Int. op 21 en 22 maart in de Expo Haarlemmermeer een uniek overzicht van de zonne-energieontwikkelingen van vandaag én morgen.

Solar Solutions Int.
Wanneer: 21 en 22 maart
Waar: Expo Haarlemmermeer
www.solarsolutions.nl

Duurzaam Verwarmd
Wanneer: 21 en 22 maart
Waar: Expo Haarlemmermeer
www.duurzaamverwarmd.nl


Beursbezoekers kunnen deelnemen aan een zeer interessant seminar- en trainingsprogramma, waarin onderwerpen van techniek tot toepassing en van wet- en regelgeving tot subsidies aan bod zullen komen.

Tekst Lieke van Zuilekom     |    Beeld Ineke Key Fotografie