Snel en eenvoudig isolerend PU schuim van de hoogste kwaliteit’

Om lucht- en vochtlekken te voorkomen en openingen, scheuren en voegen in het bouwomhulsel optimaal te isoleren, is een draagbare tweecomponenten polyurethaan (PU) schuimspuitkit die vakspecialisten toelaat om snel en eenvoudig PU schuim van de hoogste kwaliteit te produceren, onontbeerlijk. Linum Europe komt hieraan tegemoet met de FROTH-PAK tweecomponenten isolatieschuimen, die als ter plaatse geschuimd isolerend dichtingsmiddel kunnen worden gebruikt.

“FROTH-PAK schuim is uitstekend geschikt voor kleine en middelgrote isolatiewerken aan gebouwen en koelinstallaties. Met name voor het dichten van naden en doorvoeringen ten behoeve van mechanische en elektrische leidingen en afvoerbuizen in muren, plafonds en daken”, vertelt Robbie Naessens, Marketing Manager bij Linum Europe. “Applicatie geschiedt eenvoudig met de FROTH-PAK PU isolatie kit. Deze kit bevat twee cilinders die onder druk staan en met slangen zijn verbonden aan een spuitpistool. Wanneer de inhoud van de twee cilinders samenkomt in de spuitmond (nozzle), vindt een chemische reactie plaats waarbij een schuimachtige substantie ontstaat. Naargelang het gekozen type (volgens toepassing) zet de substantie zeer snel of langzaam uit (tot drie à vijf keer het geïnjecteerde of geprojecteerde volume). Het uitschuimen duurt 30 tot 60 seconden, waarna de verharding van de PUR isolatie in een vaste en duurzame structuur ongeveer 5 minuten in beslag neemt. Daarna kunnen alle noodzakelijke bewerkingen worden uitgevoerd. Met het lichte spuitpistool kan de hoeveelheid PUR schuim exact gedoseerd worden. Er is geen enkele andere energiebron vereist om perfect te kunnen werken.”

Linum EuropeApplicatie geschiedt eenvoudig met de FROTH-PAK PU isolatie kit. Deze kit bevat twee cilinders die onder druk staan en met slangen zijn verbonden aan een spuitpistool.

FROTH-PAK PUR schuim hecht zich aan de meeste oppervlakken, inclusief metaal, metselwerk, glas en de meeste kunststoffen. “Het verharde schuim is bestand tegen vocht, isoleert, dempt geluid, geeft extra structurele steun, voorziet een luchtdichte naad en vult holtes”, aldus Naessens. “Daardoor kan het ook gebruikt worden voor scheepsherstellingen en voor de isolatie van koelwagens. Het schuim is CFK-vrij en heeft een densiteit van 30 kg/m³ (vrij opgeschuimd). Daarbij voldoet het FROTH-PAK PUR schuim aan brandklasse B2.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Linum Europe
Uitgelichte afbeelding: 
Linum Europe levert een breed gamma FROTH-PAK tweecomponenten isolatieschuimen, die als ter plaatse geschuimd isolerend dichtingsmiddel kunnen worden gebruikt.