Samenwerkende marktleiders introduceren Vihrea op Building Holland

AGC, AKZO, BSW, Deventer, Duco, Finti, Frencken, Holonite, Hoppe, Roto-Frank en Soudal introduceren op Building Holland, van 17-19 april in de RAI Amsterdam, een nieuw concept voor houten kozijnen, ramen en deuren, genaamd Vihrea.

Vihrea-kozijnen, ramen en deuren worden geproduceerd door de betere en Cradle-to-Cradle gecertificeerde timmerfabrieken, volgens een vaste specificatie van hoogwaardige en duurzame componenten en materialen. Daaronder Finti dat Scandinavisch naaldhout transformeert in hout met superieure eigenschappen t.o.v. hardhout uit tropische oerwouden en oerbossen. Die hoeven we niet om te zagen en we besparen sterk op CO2 uitstoot van transport. Ook bevat ieder Vihrea-element een chip en bijbehorende software waarin alle bestek- en onderhoudsgegevens worden opgeslagen. Met de Vihrea-app kan de chip worden uitgelezen en de data worden bijgewerkt na werkzaamheden. Dit bespaart tijd en kosten en vereenvoudigt het management van renovatie en onderhoud.

Natuur-, energie en kostenbesparend
Vihrea kozijnen, ramen en deuren worden gemaakt met de meest verantwoorde materialen en componenten van gerenommeerde producenten. De meeste daarvan zijn al C2C gecertificeerd en inmiddels wordt zelfs een C2C-certificaat aangevraagd voor de gehele Vihrea-elementen die met de toewijzing een wereldprimeur hebben.

Vihrea-elementen zijn KOMO-gecertificeerd en hebben de levensduur van een gebouw. Ook hoeven ze pas na 12,5 jaar worden overgeschilderd en gaat de combinatie van chip, app en software enorm besparen op renovatie en onderhoud.  Want eigenaren en beheerders kunnen met behulp van de Vihrea software hun onderhoud snel, foutloos en tegen lage kosten managen en onderhoud- en renovatiemedewerkers efficiënt aansturen, altijd met de juiste materialen. De combinatie chip-app-software is ook geschikt voor andere bouwelementen. Denk aan badkamer en verwarming.

Het Finti-hout in Vihrea is ook bijzonder (zie ook Finti-persbericht van 12 april en www.finti.com). Finti is Scandinavisch naaldhout uit productiebossen dat met een gepatenteerde warmtebehandeling in de fabriek in Haaksbergen, betere eigenschappen krijgt dan tropisch hardhout, kunststof en aluminium. Zo heeft een SHR-test uitgewezen dat Finti een uniek hoge isolatiewaarde heeft van 0,095 Lambda. Dat is tot wel >58% beter dan tropische houtsoorten! Ook hoeven er geen tropische oerbossen meer te worden omgezaagd voor het comfort en de uitstraling van onze woningen.

Vihrea partners
Vihrea is een unieke samenwerking van marktleiders om woningen en gebouwen zo natuur- en onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken.

AGC: de enige ‘Cradle to Cradle’ gecertificeerde glasproducent in Europa
AKZO/Sikkens lak: 1-componentlak, overschilderen pas na 12,5 jaar
Breuer & Schmitz: raam- en deurscharnieren, C2C gecertificeerd
Deventer: volledig recyclebare en brandvertragende dichtingsprofielen, C2C gecertificeerd
Duco Ventilation & Sun Control: ventilatiesystemen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat
Frencken: lijm voor kozijn- en raamverbindingen
Finti: duurzaam geproduceerd hout met betere eigenschappen dan tropisch hardhout
Holonite: volledig composiet onderdorpels, C2C gecertificeerd
Hoppe: raam- en deurkrukken en –schilden
Roto-Frank: mechanisch en elektronisch te bedienen raam- en deurbeslag (sloten)
Soudal: kit voor afdichting van glas in het kozijn en het kozijn in gevel of dak

Vihrea staat op Building Holland op de Finti-stand 11.083 en op de EPEA-stand 11.084. Vihrea website: www.vihrea.eu (12 april live in de loop van de dag)