Nieuwe Extech-meters voor HVACR- en IAQ-professionals: problemen met luchtcirculatie, temperatuur en vochtigheid sneller verhelpen

De 510-serie bestaat uit een anemometer, hygro-thermometer/psychrometer en multifunctionele 10-in-1-meter

(Nashua, New Hampshire, VS) Extech Instruments (www.extech.com), een wereldwijd toonaangevende fabrikant van test- en meetapparatuur, introduceert vandaag een serie klimaatmeters. Deze meters zijn perfect voor HVACR- en IAQ-professionals. De serie bestaat uit een luchtstroommeter, een gecombineerde hygro-thermometer en psychrometer, en een veelzijdige, multifunctionele 10-in-1-meter. De nieuwe, compacte instrumenten zijn speciaal ontworpen voor snelle, nauwkeurige meetwaarden in diverse omgevingen. Deze meetwaarden zijn van cruciaal belang voor HVACR-probleemoplossing en -reparaties en voor IAQ-beoordelingen ter verbetering van de gezondheid en het comfort van bewoners.

Alle meters uit de 510-serie hebben een aantal functies gemeen die zorgen voor ongekende veelzijdigheid. Zo zijn de 510-meters stuk voor stuk voorzien van een extra groot en informatief display met heldere achtergrondverlichting. Dit maakt zelfs metingen mogelijk op locaties met weinig licht. Ook bevatten ze elk handige datafuncties, waaronder data hold en minimum- en maximumwaarden. Bovendien gaat hun batterij langer mee dankzij de functie voor automatische uitschakeling. Deze functie kan worden uitgezet als langdurige bewaking nodig is. De meters zijn voorzien van een handige polsband. Daarnaast kunnen gebruikers hun meter op een statiefbevestiging zetten om de consistentie te garanderen bij regelmatig terugkerende metingen (met het optionele statief, TR100).

EN510 10-in-1 multifunctionele klimaatmeter
De EN510 is een veelzijdige klimaatmeter die verschillende HVACR-meters kan vervangen. Nu heeft de gebruiker altijd het juiste instrument bij zich. De EN510 meet of berekent luchtsnelheid, luchtstroom, luchttemperatuur, thermokoppel Type-K, warmte-index, vochtigheid, natteboltemperatuur, dauwpunt, gevoelstemperatuur en lichtsterkte. De geïntegreerde anemometer met mini-schoepenrad met kogellagers en lage wrijving maakt langdurige en nauwkeurige luchtmetingen mogelijk. Vochtigheidsmetingen en -berekeningen zijn uiterst nauwkeurig dankzij de ingebouwde capacitieve vochtigheidssensor. Behalve de temperatuur van de omgevingslucht kunnen temperaturen tot 250°C worden gemeten met behulp van een type K-sonde. In combinatie met andere beschikbare sondes zijn zelfs metingen tot 1300°C mogelijk. Daarnaast meet een nauwkeurige fotodiode het lichtniveau in Fc (foot-candle) of lux, met cosinuscorrectie en een spectrumresponsfilter voor kleurcorrectie.

AN510 CFM/CMM-anemometer met thermometer
De AN510-anemometer heeft hetzelfde ontwerp met mini-schoepenrad als de bovengenoemde 10-in-1-meter. De anemometer meet luchtsnelheid, luchtstroming, luchttemperatuur en type K-temperatuur (thermokoppel). Met de AN510 kunnen HVACR-technici problemen zoals hot en cold spots in woningen en bedrijfspanden beter verhelpen. Hetzelfde geldt voor drukonbalansen, lekkende luchtkanalen en roosters met weinig tot geen luchtcirculatie. Het dubbele display van de AN510 geeft gelijktijdig lucht- en temperatuurwaarden weer. Dit geeft de gebruiker meer inzicht tijdens IAQ-onderzoek naar klimaatcomfort.

RHT510 thermo-hygrometer en psychrometer
De RHT510 van Extech heeft dezelfde mogelijkheden voor temperatuur- en vochtigheidsdiagnose als de 10-in-1-meter. Met de RHT510 kan de gebruiker niet alleen razendsnel de temperatuur (omgeving en type K) en de relatieve vochtigheid beoordelen, maar ook de natteboltemperatuur en het dauwpunt. Metingen van de natteboltemperatuur zijn bijvoorbeeld handig bij het verhelpen van problemen met verdampingskoelers. Dauwpuntmetingen zijn ideaal voor de beheersing en aanpassing van de vochtigheid in gesloten ruimten. Met dauwpunten kunnen IAQ-professionals bijvoorbeeld condens op ramen en het daarmee samenhangende risico op schimmels opsporen. Net als de AN510 is deze meter voorzien van een dubbel display voor gelijktijdige weergave van de temperatuur en de waarde van de hygrometer/psychrometer.

De drie meters worden geleverd met een garantie van één jaar en drie AAA-batterijen.
Voor meer informatie gaat u naar: EN510: http://www.extech.com/en510 ; AN510: http://www.extech.com/an510 ; RHT510: http://www.extech.com/rht510

Bestelinformatie: De nieuwe HVAC- en IAQ-omgevingsmeters van Extech zijn nu te koop bij Extech-distributeurs over de hele wereld. Op onze website vindt u een distributeur bij u in de buurt.
VS: http://www.extech.com/display/?id=15032386024
Internationaal: http://www.extech.com/display/?id=17571