Nieuw R&D centrum in Skinnskatteberg

In Zweden verrijst het nieuwe, moderne technisch centrum van Systemair met een laboratorium, een prototype werkplaats, een belevingscentrum en trainings- en kantoorfaciliteiten.

Jaarlijks brengen meer dan 1.000 relaties uit ongeveer 30 landen een bezoek aan het hoofdkantoor van Systemair. Het nieuwe R&D centrum onderstreept de missie van Systemair om altijd één stap voor te blijven op de ontwikkelingen met als uiteindelijke doel het binnenklimaat te verbeteren.

Akoestiek
In het laboratorium is een grote akoestische ruimte gerealiseerd die is uitgerust om grotere objecten te meten dan tot nu toe mogelijk was, maar ook in lagere frequenties. Geluid met lage frequentie is een groeiend probleem in de hedendaagse samenleving. Systemair is ervan overtuigd dat gedetailleerde akoestische gegevens in de toekomst veelgevraagd zullen zijn.

Het laboratorium is tevens uitgerust met een grote klimaatkamer voor het meten van thermische efficiëntie en vochtigheid in airconditioningseenheden. Nieuw is ook de voorziening voor het testen van waterdichtheid. De faciliteit test IP-categorieën maar ook het binnendringen van regenwater, bijvoorbeeld bij dakventilatoren.

Echte ervaring
In de prototype werkplaats worden nieuw ontwikkelde producten geassembleerd en metingen verricht. In het belevingscentrum ervaren bezoekers wat de Systemair producten voor hen kunnen betekenen met behulp van interactieve digitale hulpmiddelen, virtual reality en augmented reality. Afhankelijk van de productkeuzes die klanten maken, kunnen ze bijvoorbeeld het ventilatiesysteem bekijken dat voor hun ogen wordt gemonteerd, op een bouwterrein of in een huis.

“Tijdens een bezoek aan het nieuwe R&D centrum ervaart u dat Systemair betrouwbare producten maakt waarmee u een gezond binnenklimaat creëert”