De mooiste badkamers in een voormalig kantoorpand

Een prestigieus project is het, de transformatie van twee voormalige kantoorpanden naar luxueus hotel. Aan de Hullenbergweg in Amsterdam-Zuidoost is fase 1 inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen en is ten tijde van dit schrijven fase 2 in volle gang. Voor Melchior Bras, Account Manager Projecten bij Villeroy & Boch en Robert Blok, Account Manager bij Technische Unie Amsterdam staat het nieuwe Lowell Hotel wederom symbool voor een vruchtbare samenwerking.

Blok telt in gedachten het aantal projecten met Villeroy & Boch. Het zijn er inmiddels veertien in de afgelopen drie jaar. Bras vult aan: “We zijn goed op elkaar ingespeeld. We voelen en vullen elkaar aan en proberen samen de opdrachtgever te ontzorgen. Met succes, want het is een unicum dat je allebei dezelfde taal spreekt.”

Design, veiligheid en hygiëne als drie-eenheid
In fase 1 bevinden zich negentig hotelkamers, in totaal kent het project 211 hotelkamers. “De negentig badkamers in het eerste gebouw zijn nu afgerond. Villeroy & Boch heeft daar het direct flush wandcloset ‘Subway 2.0’ geleverd; een toilet met een open spoelrand, voor extra hygiëne”, somt Bras op. “De wastafel met opzetkom die is geplaatst, is de stijlvolle Aveo New Generation.” Blok: “En ook de tegels komen van Villeroy & Boch, zowel de wand- als vloertegels. Het betreft hier de Grey Brown wandtegel in een donkere uitvoering en de Tribute vloertegel in een lichte uitvoering.”


Hotel Lowell is een toonbeeld van design. De hotelgast komt dankzij Villeroy & Boch in een badkamer die aan dezelfde verwachtingen voldoet.

Bras: “De adviserende rol van Villeroy & Boch en Technische Unie is van cruciaal belang, om tot een goede keuze van materialen te komen, die bestand zijn tegen intensief gebruik. Na een tip van de aankomende bouwplannen hebben wij contact gelegd met de eigenaresse en is er met haar een gesprek aangegaan, over wat voor haar van belang is in de hotelbadkamer.” Blok vult aan: “De eigenaresse heeft ook een schoonmaakbedrijf en weet perfect wat goede hygiëne inhoudt. Alles binnen het sanitaire bereik moest sterk, makkelijk te reinigen en duurzaam zijn. Uiteindelijk hebben we op basis van haar specifieke wensen een proefkamer gebouwd in het pand zelf.”

De overtreffende trap in materiaaleigenschappen voor een zorgeloos gebruik
De douchevloer in de badkamers is gemaakt van het unieke, door Villeroy & Boch ontwikkelde Quaryl (Solid Surface Premium). Bras legt uit waarom dit de beste keuze is binnen het strenge eisenpakket van de klant: “Quaryl bevat zestig procent kwarts en wordt in voorgevormde mallen gegoten. De douchevloer komt hard uit deze mal en wordt geproduceerd in een maatvoering die zo dicht mogelijk bij de opgegeven maat zit. Op locatie wordt de vloer op maat gezaagd door het installatiebedrijf, voor een perfecte passing. Dat staat niet alleen veel fraaier, maar is ook nog eens hygiënischer omdat je daarmee vuilaanhechting voorkomt.”


Smaakvol en doordacht. Wastafel met opzetkom Aveo New Generation, wandtegel Grey en Tribute vloertegel.

De Quaryl douchevloeren kennen inmiddels een kleine heldenstatus binnen de hotelwereld en niet voor niets, zo blijkt. “De eigenschappen van Quaryl zijn subliem. We spreken over een enorme krasvastheid, kleurechtheid en een hele hoge antislipwaarde. Het feit dat dit materiaal porievrij is, draagt ook bij aan een betere hygiëne. Kleine beschadigingen zijn bovendien onzichtbaar te repareren. Daarmee blijft de badkamer zijn luxueuze uitstraling behouden”, aldus Bras. De Quaryl douchevloer is vlak opgenomen in de badkamer.

Ontzorgen is teamwerk
“Als fabrikant heb je ambassadeurs nodig. Technische Unie is zo’n ambassadeur”, vervolgt Bras zijn verhaal. “De samenwerking tussen Villeroy & Boch en Technische Unie zorgt ervoor dat de klant het hele plaatje aan wensen en eisen zonder pardon ingevuld ziet.” Blok ziet het succes van de samenwerking samengevat in een aantal kernpunten: “Het schept vertrouwen, de klant wint tijd, we kunnen garanderen dat alles naar wens geleverd wordt en de effectiviteit van het hele proces geeft rust. Villeroy & Boch heeft alles geleverd wat zich in het zicht bevindt, Technische Unie heeft daarnaast ook alles geleverd wat buiten het zicht nodig is om tot de perfecte badkamer te komen.” Bras tot besluit: “Fase 2 is inmiddels in volle gang en zal uitgevoerd worden met dezelfde materialen en omringd worden met dezelfde zorgvuldigheid.”


De geslaagde transformatie van kantoor naar hotel maakt Hotel Lowell tot een unieke en gastvrije locatie.

Tekst: Jan Mol    Beeldmateriaal: Denise Keus