Light + Building 2018: Connected – Secure – Convenient

De Frankfurter Messe vormt van 18 tot en met 23 maart a.s. het podium voor Light + Building 2018, de belangrijkste beurs ter wereld voor verlichting en gebouwentechnologie. Tijdens het evenement zullen zo’n 2.600 exposanten uit 55 landen hun producten en diensten op het gebied van verlichting, elektrotechniek, huis- en gebouwautomatisering en software voor de civiele techniek onder de aandacht brengen van ruim 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Namens Messe Benelux Nederland, de officiële vertegenwoordiging van Messe Frankfurt in ons land, blikt senior sales & marketing manager Björn Vissers alvast vooruit.

Light + Building, de vakbeurs voor innovatie bij uitstek, brengt alle elektrisch aangedreven servicesystemen voor gebouwen samen en promoot zo indirect de integratie in de planning van gebouwen. “Het productaanbod is zowel in de breedte als diepte uniek”, zegt Vissers. “Van smart home tot smart building, het gehele spectrum komt in Frankfurt am Main aan bod.” Het is een gegeven dat de omvangrijke bezoekersschare, waaronder architecten, interieurarchitecten, designers, planners, engineers en vertegenwoordigers uit de industrie en groot- en detailhandel bijzonder zal aanspreken. “Als grootste en belangrijkste podium voor de verlichtingsmarkt ter wereld toont Light + Building het totale spectrum aan producten”, vertelt Vissers. “Zoals designarmaturen in diverse stijlen, technische armaturen en lampen in verschillende vormen en voor allerlei gebruik. Daarnaast zal een enorm aanbod van technische verlichtingscomponenten en accessoires, waaronder buiten- en straatverlichting, in de spotlights staan.”


De beursvloer van de Frankfurter Messe. (Beeld: Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Pietro Sutera)

Unieke combinatie
Met centrale en op geïntegreerde oplossingen gerichte sectordoorsnijdende technologieën neemt elektronische engineering een sleutelpositie in binnen de huidige gebouwgerelateerde servicetechnologieën. De vakbeurs sluit daarop naadloos aan. “Alleen op Light + Building vind je elektrische en elektronische oplossingen in de context van andere industrieën, zoals verlichting en huis- en gebouwenautomatisering”, legt Vissers uit. “Deze unieke combinatie stelt de industrie in staat om een geïntegreerd aanbod van producten en diensten te tonen en zodoende te zorgen voor een cruciale contributie voor het volledig exploiteren van het potentieel voor energiebesparing in gebouwen.”

Focuspunt
‘Connected – Secure – Convenient’ is de slogan voor de komende Light + Building. In dat kader stelt de beurs de toonaangevende vraagstukkensmartificatie in het dagelijks leven en esthetiek in comfort en harmonie centraal. “Een focuspunt in het Lighting-segment is de presentatie van de laatste designtrends binnen de verlichtingsmarkt en het hoge expertiseniveau onder de exposanten op het gebied van design”, aldus Vissers. “Digitalisering heeft de weg geplaveid voor een nieuwe dimensie van armatuurdesign. Technologische innovaties verschuiven steeds meer naar het middelpunt van de aandacht van mensen en hun persoonlijke behoeftes. Het toegenomen belang van Human Centric Lighting (HCL), waarbij onder andere wordt gekeken naar het effect van licht op mensen en hun gezondheid, prestatievermogen en welzijn, onderschrijft deze ontwikkeling.”


Forum en agora. (Beeld: Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Pietro Sutera)

Randprogramma
Naast een uitgebreid aanbod van producten en diensten ligt de aantrekkingskracht van Light + Building vooral in het gevarieerde randprogramma. Dit is voor het eerst thematisch ingedeeld naar een aantal aandachtspunten, waaronder Emotie, Vaardigheden, Carrière en Selectie. “Voor alle vakbezoekers zijn op de beursvloer speciale faciliteiten gecreëerd, variërend van boeiende workshops tot speciale voordrachten en presentaties over de actuele trends”, besluit Vissers.


Light + Building-topthema ‘Smartificatie van het dagelijks leven’. (Beeld: Messe Frankfurt Exhibition GmbH)

Tekst Chris Elbers     |    Beeld Messe Frankfurt GmbH/Pietro Sutera