Inventum benoemt tot Houtense Onderneming van het Jaar

De Houtense Ondernemersdag is hét evenement voor alle ondernemers uit Houten. Tijdens dit evenement wordt ook de Houtense Onderneming van het Jaar bekend gemaakt. Samen met Vernooy Catering B.V. en Van Wijk Fruit uit Houten was Inventum genomineerd. Uit meer dan 1000 ondernemingen werd Inventum gekozen tot Houtense Onderneming van het Jaar.

Op 12 oktober jl. nam Richard Verbree (CEO Inventum) de prijs in ontvangst. De jury was zeer te spreken over de verbinding die Inventum zoekt met lokale partijen.

Samenvatting juryrapport
Inventum heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. De switch van energiegebruikende naar energiebesparende apparaten maakt van Inventum een voorloper, aldus de jury. Het juryrapport vermeldt verder dat door verregaande ontwikkeling en toepassing van innovaties in de eigen productlijn Inventum een belangrijke voorsprong op de concurrentie behaalt. Het inzicht en de durf om die voorsprong in een lokaal netwerk te gronden, maakt dat de jury Inventum tot een visitekaartje voor Ondernemend Houten beschouwd.

Energy innovation first
Inventum is een oer-Hollands bedrijf dat begin vorige eeuw kansen zag in elektriciteit, als energiebron voor apparaten. Die tijd hebben ze achter zich gelaten, maar inventief zijn ze gebleven. Waar ze ooit begonnen met het gebruik van elektriciteit, staat nu het besparen van energie voorop. In alles wat ze doen.

Lagere energierekening met Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp
Een voorbeeld van energiebesparing is het eenvoudig en goedkoop verduurzamen van woningen met de Ecolution Ventilatiewarmtepomp. Door te starten met de hybride variant; het installeren van de Ecolution naast de hr-ketel, kunnen woningeigenaren een aanzienlijke besparing realiseren. De Ecolution ontlast namelijk de hr-ketel door de woning te voorzien van volledige mechanische ventilatie en voor een groot deel aan warmte.

Na de juiste isolerende maatregelen te hebben genomen kan de hr-ketel weg. De Ecolution draait vervolgens als All Electric, een aardgasloze oplossing, verder. Met één product, de Ecolution, kan de weg naar van gas los worden afgelegd. Woningeigenaren profiteren met een lagere energierekening en een gezonde, geventileerde woning.

 Energiezuinig pand
Vanwege de focus op energiebesparing is het ook logisch dat Inventum in een zeer energiezuinig pand produceert. In de fabriek vindt het gehele proces van ontwikkeling tot en met productie plaats.