Innovatief en modulair kraanconcept biedt voor elke sanitaire ruimte de juiste oplossing

De Duitse armaturenspecialist Schell heeft al ruim 85 jaar ervaring op het gebied van sanitaire oplossingen en wordt vaak gevraagd om oplossingen voor openbare sanitaire ruimtes aan te dragen. Een ziekenhuis stelt immers andere eisen aan een wastafelkraan dan een restaurant. Met VITUS is er nu een innovatief en modulair kraanconcept dat op basis van twee kraanlichamen een brede waaier aan uitvoeringen biedt, voor elke sanitaire ruimte. VITUS is verkrijgbaar met vijf activeringsopties, waaronder een eengreeps- of armhendel, 90°-patronen, hydraulische zelfsluiters of CVD-Touch. Afnemers hebben bovendien keuze uit kranen met een zwenkbare of vaste uitloop en drie verschillende uitlooplengtes: 190, 250 of 310 mm.

SchellMet VITUS is er nu een innovatief en modulair kraanconcept dat op basis van twee kraanlichamen een brede waaier aan uitvoeringen biedt, voor elke sanitaire ruimte.

Voor de waarborging van de drinkwaterhygiëne bieden de verschillende modellen naast stagnatiespoeling ook de mogelijkheid om een thermisch desinfectiemechanisme in te bouwen. Dat zorgt ervoor dat de drinkwaterverwarmer en alle warmwaterleidingen, met inbegrip van de aftappunten, minstens 3 minuten lang met water van meer dan 70°C gespoeld worden. En daarom biedt SCHELL de VITUS-kranen ook aan met een voorgemonteerd ventiel voor thermische desinfectie. Dat ventiel kan ook later in de kranen worden ingebouwd. Bij de VITUS-kranen kan de watertemperatuur met een menghendel of een thermostaat worden geregeld. Schell’s thermostatische mengkranen worden geproduceerd met een beveiliging tegen verbranding. Alle eengreepsversies kunnen bovendien worden uitgerust met een temperatuurbegrenzer.

Hygiëne
VITUS biedt een hele reeks oplossingen voor een maximale gebruikshygiëne. Zo is er de kraanbediening met armhendel, een handige oplossing die haar nut al bewezen heeft in ziekenhuizen. Andere troeven op het vlak van hygiëne zijn de poetsvriendelijke, gladde chroomoppervlakken, de afsluitbare S-koppelingen voor onder de rozet of de zeskantmoeren, die door de rozet worden afgedekt.

SchellVITUS is verkrijgbaar met vijf activeringsopties, waaronder een eengreeps- of armhendel, 90°-patronen, hydraulische zelfsluiters of CVD-Touch. Afnemers hebben bovendien keuze uit kranen met een zwenkbare of vaste uitloop en drie verschillende uitlooplengtes: 190, 250 of 310 mm.

CVD-Touch
Als de kraan niet regelmatig gebruikt wordt, dan kan dankzij de nieuwe CVD-Touch een stagnatiespoeling worden ingebouwd. De elektronische CVD-Touch is een uiterst sterke en drukgevoelige bedieningsknop, die speciaal ontwikkeld werd om het hoofd te bieden aan de bijzondere uitdagingen van openbare sanitaire ruimtes. De CVD-Touch is een oplossing voor een nog efficiëntere en veiligere stagnatiespoeling. De stagneerintervallen en spoeltijden kunnen via gebouwbeheersystemen zoals Schell SWS heel gemakkelijk, individueel en overzichtelijk geprogrammeerd worden.

Duurzaam
VITUS heeft talrijke mogelijkheden om het waterverbruik te beperken. Zo beschikt deze kraan over straalregelaars met drukonafhankelijke debietbegrenzers. De regelbare looptijd van de zelfsluitende uitvoeringen of een gebruikersafhankelijke looptijd zorgen voor aanzienlijk minder waterverspilling. Met VITUS kan de warmwatertemperatuur gemakkelijk vooraf worden ingesteld. Of kan het temperatuurbereik worden begrensd. Zo kan op duurzame wijze veel energie worden bespaard. 

Tekst Anne Nicolaides    |    Beeld Schell
Uitgelichte afbeelding: 
“Een ziekenhuis stelt andere eisen aan een wastafelkraan dan een restaurant.”