German Design Award 2018: Tempomatic 4 urinoir inbouw gewonnen met vermelding “winner”

De nieuwe elektronische urinoirspoeler TEMPOMATIC 4 van DELABIE, ingebouwd in een innovatieve inbouwkast, werd recent bekroond met vermelding “winner”.

De prijs
De German Design Award, toegekend door de jury van experten van de Duitse Raad van Design (Rat für Formgebung), staat binnen de wereld van design wedstrijden gekend als één van de meest erkende ter wereld en heeft een reputatie opgebouwd ver buiten haar vakkringen. Jaarlijks worden design producten en communicatietoepassingen gewaardeerd en geselecteerd voor hun individuele vernieuwende bijdrage aan het veranderende internationale landschap.

De wedstrijd stelt zeer hoge eisen bij de selectie van de laureaten: dankzij de gekozen unieke benoemingsprocedure worden alleen producten geselecteerd die uitblinken op vlak van ontwerpkwaliteit.

Winner
De TEMPOMATIC 4 urinoirspoeler heeft de jury overtuigd met een ontwerp dat design en functionaliteit combineert: de elektronica is rechtstreeks op de afdekplaat geïntegreerd. De urinoirspoeler laat tevens toe het waterverbruik te optimaliseren, met behoud van een optimale hygiëne. De exclusieve massamodus, ontwikkeld door DELABIE, houdt rekening met de gebruiksfrequentie, zodat elke vorm van verspilling vermeden wordt. Twee spoelingen zijn geprogrammeerd (kort en lang). Bij een toestroom van gebruikers wordt enkel de korte spoeling geactiveerd. Wanneer de stroom gebruikers gepasseerd is, worden het urinoir en de hevel integraal gespoeld.

De spoeling van de TEMPOMATIC 4 inbouw urinoirkraan treedt automatisch in werking na het vertrek van elke gebruiker. Het ontbreken van manueel contact verhindert de overdracht van kiemen via de handen. De periodieke spoeling laat toe bacteriegroei en droogtrekken van de sifon te voorkomen.

De TEMPOMATIC 4 wordt geleverd met een antistagnatie elektroventiel.

De inbouwdoos kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden: bevestiging langs de zijkant op rails voor gipsplaat, langs de voorkant op een volle muur of langs de achterzijde op paneel. De inbouwdiepte is regelbaar tot 120 mm: voor dikke muren (in baksteen of betonblokken) voor utiliteiten waar veel vandalisme voorkomt.

De TEMPOMATIC 4 in te bouwen urinoirkraan wordt aan de buitenkant van de inbouwdoos aangesloten.

Wat betreft onderhoud, zijn elektroventiel, lter en stopkraan toegankelijk langs de voorkant, zonder de inbouwdoos te demonteren. Het volstaat de plaat te verwijderen om toegang te krijgen. De kraan is bestand tegen grijs water en zeewater. Om vorstvrij stellen of groot onderhoud te vereenvoudigen, kan de kraan losgekoppeld en gemonteerd worden langs de binnenkant, zonder de inbouwdoos te verwijderen.

De afdekplaat van de TEMPOMATIC 4, met een tijdloos design, is beschikbaar in een glanzend of mat gepolijste of witte afwerking. Omdat de plaat klein en discreet is, kan deze perfect in elk type publiek gebouw geplaatst worden. Het gladde oppervlak verhindert bovendien vervuiling en maakt reinigen eenvoudig.

TEMPOMATIC 4