Expert in verwarming, koeling, ventilatie en warmwaterbereiding biedt ‘Air for Life’

Om een comfortabel en gezond binnenklimaat in woningen en utiliteitsgebouwen te garanderen, is het belangrijk dat verwarming, koeling én ventilatie in balans zijn. Brink Climate Systems, specialist in verwarming, koeling, ventilatie en warmwaterbereiding kan hierin voorzien met een breed aanbod producten en oplossingen, waarvan tijdens VSK 2018 een selectie wordt getoond.

“In onze stand laten we zien hoe de diverse systemen van Brink Climate Systems slim gekoppeld kunnen worden, waarmee we maximaal invulling geven aan onze ‘Air for Life’ ambitie”, vertelt Hoofd Productmanagement & Marketing Adriaan Cramer. “Het begin van de ventilatie-installatie wordt gevormd door diverse WTW-units, waarvan onze nieuwe Flair 300 het innovatieve hart vormt. Dit hoog rendement ventilatietoestel is de opvolger van onze Renovent Excellent-serie, die al jaren zeer hoge ogen gooit. De Flair 300 is volledig geoptimaliseerd conform de Nederlandse energieprestatie-eisen en biedt maximaal installatiegemak, een fluisterstille werking en optimale connectiviteit. Een zeer laag energieverbruik en hoog rendement staan garant voor een hoge EPG-winst. Het toestel beschikt over alle moderne aansluit- en (online) communicatiemogelijkheden. In plaats van een display op het toestel kan de installatie eenvoudig vanaf de smartphone, tablet of laptop worden benaderd, vanuit iedere plek in de woning. Daarbij zijn de vertrouwde eigenschappen van de Renovent Excellent-serie gehandhaafd, waaronder een volledig automatische bypass en intelligente vorstbeveiliging.”

Energiezuinige luchtbevochtiger
Vanuit de WTW-units komt men terecht bij de energiezuinige Evap luchtbevochtiger die – met name in de wintermaanden – droge lucht in de woning elimineert, vertelt Cramer. “Waardoor niet alleen het comfort in de woning wordt verhoogd, maar ook klachten zoals een droge keel, droge lippen, droge ogen en jeukende huid worden voorkomen.” De Evap luchtbevochtiger past in elk centraal ventilatiesysteem en kan eenvoudig worden aangesloten op waterleidingnet en riolering, vertelt hij. “Het systeem functioneert volledig automatisch en fluisterstil, waarbij dankzij slimme engineering energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.” Onderdeel van de ventilatie-lijn in de Brink-stand is ook de Pure induct, een additionele systeemmodule die verse ventilatielucht volledig vrijmaakt van (fijn)stof.

Luchtverwarming
“Naast ventilatie biedt Brink Climate Systems tevens oplossingen voor luchtverwarming”, vertelt Cramer. “Waaronder grote luchtverwarmingssystemen voor de grotere woningen, die ook steeds frequenter worden toegepast in utiliteitsprojecten. Daarbij hebben we recent twee kleinere luchtverwarmers ontwikkeld – Elan 4 en Elan E – waarmee we een oplossing bieden voor de compacte, goed geïsoleerde woningbouw. In combinatie met onze WTW-units leveren deze toestellen niet alleen warmte, maar ook ventilatielucht eenvoudig via één kanaal. Daarbij kan met de Elan 4 ook gekoeld worden.” Waar de Elan 4 als energiemedium water uit de cv-ketel, warmtepomp of het stadsverwarmingsnet gebruikt, betreft Elan E een volledig elektrisch gestookte luchtverwarmer.

Projectondersteuning
Met de Brink Home app speelt Brink Climate Systems in op de behoefte van bewoners om systemen ook op afstand te kunnen inzien, beheersen en beheersen. En met de Customize dienstverlening biedt het bedrijf een totaalconcept, waarin al vanaf de planvorming van een project wordt samengewerkt met betrokken partijen, om te komen tot een optimaal installatieontwerp. Inclusief projectondersteuning en prestatiegaranties, waarbij efficiëntie, comfort, gezondheid, zekerheid en beschikbaar budget hand-in-hand gaan.

Tekst: Lieke van Zuilekom    Beeldmateriaal: Brink Climate Systems
Uitgelichte foto:
De Flair 300 wordt tijdens de komende VSK aan de Nederlandse markt gepresenteerd. Op de foto is het nieuwe innovatieve ventilatietoestel samen met de energiezuinige luchtbevochtiger Evap te zien.