Drycooler als onderdeel van een energiezuinig proces

DC SEGRO Park in Hoofddorp voldoet aan alle eisen om BREEAM-gecertificeerd te zijn, dankzij een uitgebreid duurzaamheidsplan. Onderdeel van dit plan omvat een levering van Cabero Warmtewisselaars Benelux BV in de vorm van twee luchtgekoelde vloeistofkoelers.

Mark van Herpen, van de firma Cabero, omschrijft de levering als volgt: “Het plan omvat de levering van twee Cabero GCHSD099GF/2X5S-40 D V EC koelers, ook wel Cabero Drycoolers genaamd. Fase 1 is nu voorzien van de eerste koeler, de tweede volgt in fase 2.”

Klimaatservice Holland B.V. is de installerende partij bij DC SEGRO Park. Gerard Mouthaan van Klimaatservice legt de werking uit: “Het hele project is energiezuinig. De drycooler heeft een zeer laag eigen energieverbruik en wordt ingezet in de WKO (warmte-koude opslagbron) in de grote distributiehal. Daar fungeert hij als regenerator, om de WKO in balans te houden.” Daar voegt Mark van Herpen aan toe: “De Cabero Drycoolers zijn ontworpen om mee te helpen aan het verkleinen van de ‘carbon footprint’. De toegepaste technologie garandeert de gebruiker een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid, goed voor een lange levensduur. Niet voor niets heeft Cabero als statement ‘Engineered to succeed’ onder haar logo staan.

Tekst Jan Mol     |    Beeld Cabero
Uitgelichte afbeelding: 
Installatie in opbouw.